Kritik Gün Geldi! WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenler Neler İle Karşılaşacak?

Kritik Gün Geldi! WhatsApp Sözleşmesini Kabul Etmeyenler Neler İle Karşılaşacak?
YAYIN TARİHİ: 15.05.2021 18:27:00

Whatsapp gizlilik sözleşmesinde bugün 15 Mayıs 2021 kritik gün! Peki hesaplar silinecek mi? Bugünden itibaren neler yaşanacak? Sözleşme kabul edilmezse neler yaşanacak? Hangi özellikler kullanılacak? Hangi özellikler kullanılmayacak?

Whatsapp sözleşmesinde kritik gün geldi. Bir süre önce ertelenen Whatsapp sözleşmesin de beklenen gün geldi. Bu günün ardından neler yaşanacağı herkes tarafından merak ediliyor. Sözleşmeyi kabul etmeyen vatandaş için neler yaşanacağı araştırılıyor. Sözleşmeden dolayı kullanıcı kaybeden uygulama yeni kullanıcı kaybedecek mi araştırılıyor.

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi bir süre önce tartışmalarına neden oldu ve olmayada devam ediyor. Yeni gizlilik sözleşmesi bugün itibari ile devreye giriyor. İlk olarak 8 Şubat 2021 tarihinde duyurulan, fakat büyük tepkiler yaratan sözleşme üzerine 15 Mayıs'a ertelenen yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenler için neler yaşanacak?

AŞAMALI OLARAK ÖZELLİKLERİ KULLANILAMAYACAK!

WhatsApp’ın gündeme bomba gibi düşen yeni gizlilik sözleşmesi bugün 15 Mayıs itibari ile kademeli olarak devreye girmektedir. Facebook bünyesindeki anlık iletişim platformu WhatsApp’ın zorunlu olarak kullanıcılarına dayattığı yeni gizlilik sözleşmesi güncellemesini kabul etmeyenler tarafından neler olacağı merak edilirken, kabul etmeyenler için aşamalı olarak uygulamanın bazı özelliklerinin kullanılamayacağı, hale sürecin sonunda da uygulama artık hiç kullanılamayacağı belirtilmiştir.

Whatsapp gizlilik sözleşmesini ilk duyurduğu 8 Şubat 2021 tarihi öncesinde gelen tepkilerin ardından, WhatsApp tekrar açıklama yaparak, bu tarihi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar ertelemişti. Bunun üzerine aynı zamanda bu süreçte Türkiye’de Rekabet Kurulu ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Facebook ve WhatsApp hakkında re’sen soruşturma başlatmıştır.

WhatsApp tarafından yayımlanan yeni gizlilik ilkesine göre,  “Facebook Şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook Şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur” ifadesi gündeme oturmuştu. Gündeme gelen gizlilik sözleşmesi ocak ayından bu zamana Telegram, Signal ve BiP uygulamaları başta olmak üzere kullanıcıların alternatif uygulamalar araştırarak onlara yönelip kullanmasına sebep olmuştur.

WHATSAPP'IN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ KABUL ETMEYEN KULLANICILARI NELER BEKLİYOR?


- Bu güncellemeden dolayı 15 Mayıs tarihi bugün itibari ile hiç kimsenin hesabı silinmeyecek ve WhatsApp uygulaması işlevselliğini hemen kaybetmeyecektir.

- Bundan sonra bu kullanıcılar, Whatsapp sözleşmesini kabul etmeleri gerektiğini belirten bir bildirim alacaklardır. Bir haftalık sürenin ardından bu bildirim kalıcı hale gelecektir.

- Whatsapp'ın hatırlatma bildiriminin kalıcı hale gelmesi üzerine, kullanıcılar tarafından güncelleme kabul edilene kadar, WhatsApp kullanıcıları sınırlı bir işlevsellikle karşılaşacaktır. Belirtilen bu süreç kademeli olarak uygulanacak ve tüm Whatsapp kullanıcıları için süreç aynı şekilde işlemeyecek.

- Whatsapp tarafından gelen hatırlatma bildirimi artık kalıcı hale gelen kullanıcılar,  WhatsApp’taki sohbet listelerine artık erişemeyeceklerdir. Bununla beraber sadece yine de kendilerine gelen sesli veya görüntülü aramaları cevaplayabileceklerdir

- Bu kapsamda eğer Whatsapp kullanıcılarının etkinleştirilmiş bildirimleri varsa eğer, ayrıca bir mesajı okumak için veya yanıtlamak için cevapsız bir sesli veya görüntülü aramayı geri aramak için bunlara dokunabileceklerdir.

- WhatsApp tarafından “sınırlı işlevsellik” olarak adlandırılmış olan bu birkaç haftalık sürecin ardından, artık sesli aramaları ve görüntülü aramaları ve bildirimleri de alamayacaklardır. Ardından WhatsApp, kullanıcının telefonuna mesaj ve arama göndermeyi durduracaktır.

- Whatsapp kullanıcıları sohbet geçmişlerini Android veya iPhone'a aktarabileceklerdir. Ayrıca hesabının bir raporunu indirebileceklerdir. Sonuca varacak olursak kullanıcılar güncellemeyi kabul etmezlerse eğer, WhatsApp hesabınız silinmeyecektir. Zaten uygulama artık kullanılamaz hale gelecektir. Bu kapsamda silinmemiş olmasının da bir anlamı kalmayacaktır. Bununla beraber 120 gün süre boyunca hiçbir etkinlik gösterilmemesi üzerine WhatsApp hesaplarının genellikle silindiğini de belirtmek gerekir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR