Kripto Para Piyasasına Yeni Bir Düzenleme! Kripto Para Yükselişe Mi Geçiyor?

Kripto Para Piyasasına Yeni Bir Düzenleme! Kripto Para Yükselişe Mi Geçiyor?
YAYIN TARİHİ: 3.05.2021 14:23:00

Kripto para piyasasına yönelik bir düzenleme daha yapıldı. ‘Kripto varlık hizmet sağlayıcıları’  suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler yönetmeliğine dahil edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile kripto para piyasasına yönelik yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre; ‘Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik’te yer alan yükümlüler kısmına, kripto varlık hizmet sağlayıcılar ve tasarruf finansman şirketleri eklendi.

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, yönetmelik suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla yükümlüler, yükümlülükler, yükümlülüklere uyumun denetimi, gümrük idaresine açıklama yapılması ve diğer tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Olağan dışı büyüklükteki işlemlerle makul hukuki ve ekonomik amacı bulunmayan işlemlere özel dikkat gösterecek. Teknolojik risklere karşı tedbir alacak.

MASAK DENETİMİ KAPSAMINA GİRDİ


Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, tutar gözetmeksizin şüpheli işlemleri hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirecek. Kamu kurumlarının istediği tüm belgeleri vermek zorunda olacak.


Bu şirketler, yükümlülükleri çerçevesinde MASAK denetimi kapsamına da girdi.
Kripto para platformları ile faizsiz konut şirketleri, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanınin önlenmesi açısından bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, milli piyango idaresi, spor kulüpleri ve noterler ile aynı yükümlülükler altına girdi.

KRİPTO PARADA SON DURUM

Kripto para piyasalarında büyüme devam ediyor. Nisan ortasında rekor artışlar sonrası düşüş yaşayan kripto para birimleri yeniden hareketlenmeye başladı. 

Bitcoin yeniden 56 bin dolar seviyesine geldi. Nisanda çalkantılı ilerleyen en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin'in piyasa değeri de 1 trilyon doları aştı.

Bitcoin tarihin en yüksek seviyesini ise 14 Nisan tarihinde 64 bin 804,72 dolarla görmüştü. Bitcoin 23 Nisan'da yaşadığı düşüşle 2021'de ilk kez 50 bin doların altında işlem görmüştü. 
Ethereum da tüm zamanların en yüksek rakamı rekorunu 5 saat önce kırdı. Ethereum 2 bin 961 dolar seviyesine yükseldi. Ethereum 3 gün önce 2800 doları aşarak rekor kırmıştı. Ethereum'un şu an da piyasa değeri hakimiyeti yüzde 14,72 seviyesinde ve ikinci sırada yer alıyor.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR