KOSGEB Destek Ödemeleri Bugün Başladı! 3 Yıl Geri Ödeme Yok! Başvurular Nasıl Yapılacak? Şartları...

KOSGEB Destek Ödemeleri Bugün Başladı! 3 Yıl Geri Ödeme Yok! Başvurular Nasıl Yapılacak? Şartları...
YAYIN TARİHİ: 3.05.2021 12:37:00

3 yıl geri ödemesiz faizsin krediden kimler yararlanabilecek? Kimleri kapsıyor? Başvurular ne zaman sona eriyor? Başvurular nereden ve ne zaman yapılacak? Geri ödemeler ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından faizsiz kredi başvuru müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdpğan açıklamasında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar TL bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz." açıklamasında bulundu. Duyurusu yapılan destek ödeme başvuruları bugün başladı. Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

BAKAN VARANK'TAN AÇIKLAMA!

Tam kapanma sürecinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklama geldi. Bakan Varank müjdesi verilen 3 yıl ödemesiz kredi desteğine dair açıklamada bulundu ve detaylarını açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB aracılığı ile mikro ölçekli işletmelere 30.000 TL, küçük işletmelere 75.000 TL  üst limitli destek verileceğini belirterek, "Teknoloji tabanlı start-up'ların  test ve sertifikasyon gibi ihtiyaçları için de 25 bin liraya kadar ilave destek  sağlayacağız. Toplamda yaklaşık 130 bin işletmemizin bu programdan  yararlanabileceğini öngörüyoruz." açıklamasında bulundu.

KOSGEB DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLADI!

Bakan Varank, duyurusu yapılan destek KOSGEB tarafından yeni tip koronavirüs salgın sürecinde ekonomik yönden zarar  gören, imalat sektöründeki işletmelerle 2017 ve sonrasında kurulan teknoloji  tabanlı start-up'lar için bu programı başlattığını belirtti. Bu destek için  başvuruları 3 Mayıs 2021 bugün itibari ile başlarken başvurular, 21 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

130 BİN İŞLETME BU DESTEKTEN YARARLANABİLECEK!

Bakan Varank, mikro ölçekli işletmeler için devreye alınan destek için 30.000 TL, küçük işletmeler için de 75.000 TL üst limitli destek vereceklerini belirterek, "Teknoloji tabanlı  start-up'ların test ve sertifikasyon gibi ihtiyaçları için de 25 bin liraya kadar  ilave destek sağlayacağız. Toplamda yaklaşık 130 bin işletmemizin bu programdan  yararlanabileceğini öngörüyoruz." açıklamasında bulundu.

1 yılı aşkın süredir,  dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüs salgının bütün iş yapma  biçimlerini değiştirdiğini belirterek, ayrıca sosyal hayattı ve ekonomiyede büyük oranda etkileyerek, sanayiden teknolojiye  kadar hayatın her alanında yeniliklerin yeni bir sürecin başladığını belirten Bakan Varank, "Bu dönemde Kovid-19'a karşı ilk aksiyon alan ülkelerden biri olduk."  açıklamasında bulundu.

2024' TEN İTİBAREN ÖDEMELER EŞİT TAKSİTLERLE YAPILACAK!

Bakan Varan açıklamalarına devam ederken olağanüstü salgın dönemini, proaktif bir yönetim anlayışıyla sürdürmeye  devam ettiklerini ifade ederek devam etti;

"Cumhurbaşkanımız KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli  yeni destek programımızı duyurdu. Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek  Programı, imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge gibi sektörlerde  faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin finansmana kolay erişimini  hedefliyor. Bu program ile Kovid-19'dan etkilenen işletmelerimizi  destekleyeceğiz. 2020'de 2019'a kıyasla belirli bir gelir kaybına uğrama veya  nakit akışı bozulma durumuna bakacağız. Kapsama giren ve 2020 yılı mart ayı  istihdamını koruyan işletmelerimiz, geri ödemeli bu desteğimizden faizsiz olarak  yararlanabilecek. İşletmelerimiz 3 yıl sonra, yani 2024'ten itibaren ödemelerini  eşit taksitlerle yapacak."

Bakan Varank, teknolojik faaliyetlere ilave olarak 25 bin lira destek sağlanacağına vurgu yaparak, yürütülen bu programla beraber bir yıl önceki istihdamlarını koruyan işletmeler için mikro ölçekliyse eğer 3 ay süreyle toplamda 30.000 TL, küçük ölçekliyse eğer yine 3 ayda toplamda 75.000 TL kadar destek verecekleri açıklamasında bulundu.

"Yine bu start-up'lara özel olarak, gelir kaybı veya nakit akışı  kriterine bakmayacağız. Toplamda yaklaşık 130 bin işletmemizin bu programdan  yararlanabileceğini öngörüyoruz. Şu anki hedefimiz, haziran ayında ilk destek  ödemelerini yapmak. Mikro ve küçük ölçekli şartları tutan işletmelerimizin  finansmana hızlı ve kolay erişimini sağlayacak bu desteğimizin Türkiye'deki KOBİ  ekosistemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle mikro ve küçük  işletmeleri, bu programımızdan yararlanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR NEREDEN NASIL YAPILACAK?


- Başvurular 3 Mayıs Pazartesi günü bugün itibari ile başladı.

- Başvurular, sadece ‘turkiye.gov.tr’den (e-Devlet) üzerinden online olarak alınacak.

FAİZSİZ 3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ KİMLERİ KAPSIYOR?

- Imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmeleri kapsamaktadır.

- Teknoloji alanında faaliyet gösteren start-up’ları kapsamaktadır.

3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ'DEN HANGİ İŞLETMELER YARARLANACAK?

- Koronavirüs öncesi faal olan işletmeler yararlanabilecek.
 
- Istihdamını muhafaza eden, işletmeler yararlanabilecek.

- Gelir kaybına uğrayan, işletmeler yararlanabilecek.

- Nakit akışı bozulan işletmeler yararlanabilecek.

NE KADAR  KREDİ ALINABİLECEK?

- Mikro işletmelere 30.000 TL'ye kadar, kredi verilecek.
 
- Küçük işletmelere 75.000 TL'ye kadar kredi verilecek.

- 2017 yılından sonra kurulmuş yenilikçi faaliyetlerde bulunan işletmelere 25.000 TL daha ilave destek sağlanacaktır.

TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

- Kredi desteği 3 yılı ödemesiz ve faizsiz verilecektir.

- Geri Ödeme 2024’ten itibaren 4’er aylık dönemlerde 6 taksitte ödenecektir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR