Koronavirüs Aşısında Yan Etki Kabusu! Aşı Olduktan 4 Gün Sonra Vücudu Bu Hale Geldi…

Koronavirüs Aşısında Yan Etki Kabusu! Aşı Olduktan 4 Gün Sonra Vücudu Bu Hale Geldi…
YAYIN TARİHİ: 1.04.2021 09:23:00

ABD’de Johnson&Johnson’ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği tek dozluk aşısını olan Richard Terrell'in yaşadığı yan etki nedeniyle vücudunun büyük bir bölümünde kızarıklık ve ağrılı döküntüler meydana geldi

Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılar büyük önem arz ederken, ABD'den gelen görüntüler korkuttu. 

ABDnin Virginia eyaletinde yaşayan 74 yaşındaki Richard Terrell Johnson&Johsnon koronavirüs aşısının ilk dozunu uyguladıktan 4 gün sonra vücudunun büyük bir kısmında kızarıklık ve derisinde ağrılı döküntüler meydana geldiğini belirtti.

“BİR ANDA VÜCUDUMUN HER YERİNİ SARDI”


Derisinde kızarıklık ve ağrılı döküntüler oluşan Terrell, “Aşı olduktan sonra birkaç gün içinde koltuk altımda rahatsızlık hissetmeye başladım.

Kaşınmaya ve ardından kırmızıya dönmeye başladı. Devam eden süreçte vücudumun her yerini sardı ve döküntüler başladı. Ağrıyor, batıyor ve yanıyordu. Her şey çok hızlı gelişti” diye konuştu.

“ÖLÜMCÜL OLABİLİR”

Johnson&Johsnon koronavirüs aşısının ilk dozu uygulanan Terrell’in dört gün sonra, kolunun altında kaşıntı geliştirdi ve kısa süre sonra tüm vücudunda kızarıklığa dönüştü. Bacakları, elleri ve kolları tanınmayacak kadar şişti ve cildi kırmızıya döndü, çatladı ve soyuldu.

Hemen acil servise kaldırılan yaşlı adam yapılan tedavinin ardından normal yaşamına yavaş yavaş dönmeye başladı. Doktorlar semptomlarının Johnson & Johnson COVID-19 aşısına nadir bir tepki verdiğine karar verdi. Terrell'in korkunç cilt rahatsızlığı, bağışıklık sisteminin çılgınca aktivasyonunun neden olduğu aşının son derece nadir bir yan etkisi olduğu bilgisi verildi. Terrell’la ilgilenen Dr. Fnu Nutan, “Olabilecek tüm enfeksiyonları, Covid-19 dahil olmak üzere taradık. Böbrekleri ve karaciğeri normaldi. Aşıya reaksiyon verdiği kanısına vardık. Deri vücuttaki en geniş organ. Bunun gibi durumlarda gerekli müdahale yapılmazsa, vücut sıvıları ve elektrolit seviyesi düşer. Bu da ölümcül olabilir” dedi.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR