Koronavirüs Aşısı Olmaya Gittiği Sağlık Merkezinde Kanser Olduğunu Öğrendi Hayatının Şokunu Yaşadı…

Koronavirüs Aşısı Olmaya Gittiği Sağlık Merkezinde Kanser Olduğunu Öğrendi Hayatının Şokunu Yaşadı…
YAYIN TARİHİ: 9.04.2021 09:23:00

Covid-19 aşısı yaptırmak için gittiği sağlık merkezinde meme kanserine yakalandığını öğrenen 60 yaşındaki Zeynep Kutluay erken tanı sayesinde sağlığına kavuştu. Kutluay, herkesin kanser taraması yaptırması gerektiğini belirtti.

Elazığ’da yaşayan Zeynep Kutluay, Covid-19 aşısı için gittiği Şehit Mehmet Aygün Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli sağlık personelinin önerisi üzerine kanser taraması yaptırdı.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde yapılan tetkikler sonucu meme kanseri teşhisi konulan Kutluay, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavi gördü.

Kanseri yenen Kutluay, "Kanser taraması sonucu meme kanserine yakalandığımı söylediler. Tedavi oldum, çok şükür sağlığıma kavuştum. Allah doktorlarımızdan ve hemşirelerimizden razı olsun." diye konuştu.


“AŞI İÇİN GELDİM, KANSER OLDUĞUM ORTAYA ÇIKTI”

Yaşadığı süreci aktaran Zeynep Kutluay, “Buraya aşı için geldim. Genel tarama yapmaları gerektiğini söylediler, ben de kabul ettim. Benim hiçbir rahatsızlığım da yoktu, sonrasında kanser olduğum ortaya çıktı. Doktorlarımıza, hemşerilerimize çok teşekkür ederim, hükümetimiz bize çok iyi bakıyor. Daha önceden hiçbir rahatsızlığım yoktu, burada böyle bir hastalığımın olduğunu gördüm ve burada müdahale ettiler. Çok şükür şifasını da gördüm. Tedaviyi ücretsiz bir şekilde yapıyorlar, herkesi de buraya bekliyorum. Gelip görünsünler. Zor bir hastalık Allah kimseye vermesin ama dermanını da burada buluyorsun” ifadelerine yer verdi.
ERKEN TANI ALDIĞI İÇİN HASTALIĞIN ÖNÜNE GEÇECEK

Erken teşhisin öneminin altını çizen İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi Sorumlu Hekim Uzman Dr. Pınar Tepe şu noktalara dikkat çekti: “Bilindiği üzere dünyada  da ülkemizde kanser çok ciddi bir sorun. Ulusal tarama programı kapsamında da sağlık kuruluşlarımızda KETEM Sağlıklı Hayat ve Aile Sağlığı merkezlerimizde 40-69 yaş arasındaki kadınlarımızın meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlarımıza rahim ağzı kanseri ve 50-70 yaş aralığında kadın ve erkeklerimize kalın bağırsak kanseri için taramalarımız devam etmektedir. Bu hizmeti halkımıza ücretsiz olarak sunmaktayız. Bunun en güzel örneği Zeynep hanımdır. Çünkü Zeynep hanım 60 yaş civarında olup sadece tarama grubunda olduğu için hiçbir şikayeti olmadan kurumumuza başvurdu. Bu sayede erken tanı aldı. Şu anda tedavisi gayet güzel devam etmektedir. Devamında da daha sağlıklı olacaktır. Bu yüzden ücretsiz olan bu hizmeti sizlerde de böyle bir hastalık varsa erken dönemde tedavi olabilmek için KETEM, Sağlıklı Hayat ve Aile Sağlık merkezlerimize bekliyoruz.” 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR