Koronavirüs Aşısı Olduğunu Açıklayan Bensu Soral’a Sosyal Medyadan Tepkiler Yağdı. Meğer Hastalığı…

Koronavirüs Aşısı Olduğunu Açıklayan Bensu Soral’a Sosyal Medyadan Tepkiler Yağdı. Meğer Hastalığı…
YAYIN TARİHİ: 12.04.2021 09:01:00

30 yaşındaki oyuncu Bensu Soral Covid-19 aşısı olduğunu sosyal medyadan paylaşınca kendisine gelen tepkilere sessiz kalamayıp açıklama yaptı: Bu İlacı kullananlar aşı sıralamasında öncelikli…

BioNTech aşısı olduğunu sosyal medyada açıklayan oyuncu Bensu Soral paylaşımında, “Sıra bende! En yakın zamanda aşısız kimse kalmasın. Özlem Türeci&Uğur Şahin. Sağlık çalışanlarımızın elleri dert görmesin, iyi ki varsınız!” ifadelerine yer verdi.

TEPKİLERE CEVAP VERDİ

Aşı sırasının kendisine nasıl geldiği merak eden bazı sosyal medya kullanıcıları Soral’ı eleştirdi. Tepkiler sonrasında Soral açıklama yaparak, hastalığı nedeniyle öncelik sırasının olduğunu ifade etti.

Aşı sırası ve önceliği hakkındaki eleştirilerin ardından Soral, yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Merhabalar, Öncelikle aşı sırası ve önceliği gibi konularda büyük bir hassasiyet olmasına çok sevindiğimi ve bu hassasiyeti paylaştığımı belirtmek isterim. Ben Crohn hastasıyım. Crohn, kronik bir rahatsızlık olmakla beraber her hafta kendime iğne yapmamı gerektiren bir hastalık.

Maalesef kullandığım ilaç bağışıklığı çok düşürüyor. Bu ilacı kullananlar aşı sıralamasında çok üst sıralarda olmasa da bir önceliği var. Ben de bu sayede aşı olabildim.

Asla herhangi bir ayrıcalık söz konusu değildir ve bütün insanlık olarak yaşadığımız bu felakette ayrıcalık talep edecek biri değilim. Hepimize geçmiş olsun.”



"DOKTOR YANLIŞ TEŞHİS KOYMUŞ"  

 Bensu Soral, lise yıllarında kilo vermek uğruna bir hastalığa yakalandığını ve uzun süre tedavi gördüğünü söylemişti. Soral, 16 yaşındayken şişmanlayınca babası “Kilolarına dikkat et” diye uyarmış. Duruma çok üzülen Soral, bu sözleri dert edinerek diyete girince bir gün içinde 3 kez baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmış. Soral'a doktor epilepsi teşhisi koyup 1 yıl ilaç tedavisi uygulamış.  

Oyuncu, verdiği bir röportajda hastalığından şu sözlerle bahsetmişti: "Meğer doktorun teşhisi yanlışmış. Epilepsi değilmişim. Kalbimde hayati tehlikesi olmayan, ama ömür boyu taşıyacağım bir rahatsızlık oluşmuş.Yaptığım bilinçsiz diyet bu durumu tetiklemiş. Aşırı heyecan ve nabız yükselten sporlar bana yasak. Ben de buna göre yaşıyorum." 

CROHN HASTALIĞI NEDİR?

Temelde ağız, yutak, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak ve anüsten oluşan sindirim sistemi içerisinde herhangi bir bölgede yerleşim gösterebilen Chron hastalığı, genel olarak ince bağırsak ve ince bağırsağın kalın bağırsak ile birleşim bölgelerinin çevresinde görülen iltihabi bir hastalıktır. Kadınlar arasında erkeklere oranla daha geniş bir yaygınlığa sahip olan hastalık, genellikle 35 ila 40 yaşları arasında görülür. Bununla birlikte çocukluk ve ergenlik döneminde de Chron hastalığına yakalanan birçok birey mevcuttur. Hastalık, tutulum yaptığı sindirim sistemi bölümlerinde kalınlaşma, ülser adı verilen yara oluşumları ve iltihaba neden olur.

CROHN HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Crohn hastalığında belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterebilse de genel anlamda en yaygın şekilde görülen belirtiler şu şekildedir:
*İshal
*Karın ağrısı
*Bazı durumlarda kabızlık ve şişkinlik
*Mide bulantısı ve kusma
*Ateş
*Anüs çevresinde çatlak oluşumu
*Dışkıda kan ve iltihap

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR