Kısa Çalışma Ödeneği Son Ödeme Ne Zaman? Yeni Açıklama Geldi mi? Şimdi Ne Olacak?

Kısa Çalışma Ödeneği Son Ödeme Ne Zaman? Yeni Açıklama Geldi mi? Şimdi Ne Olacak?
YAYIN TARİHİ: 1.04.2021 20:57:00

Milyonlarca vatandaş kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Kısa çalışma ödeneğinde sona mı gelindi? Kısa çalışma ödeneği sona erdiğinde ne olacak? Yeni destek gelecek mi?

Milyonlarca vatandaş tarafından en çok araştırılan konulardan biri de kısa çalışma ödeneğinin ne zaman son bulacağı. Milyonlarca vatandaş korona virüs sürecinde kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Ekonomik yönden sıkıntılı süreç yaşayan vatandaş için en önemli dayanaklardan biri olan ödemeler devam edecek mi? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Herkes tüm Türkiye kısa çalışma ödeneği ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Vatandaşın bu süreçte faydalandığı kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili en çok merak edilen sorulardan biri kısa çalışma ödeneğinin uzatılıp uzatılmadığı olmaktadır. Konu ile ilgili yapılan açıklamaları haberimizde derledik...

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDE SON TARİH NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı önemli açıklamalardan biri de ekonomi alanındaki gelişmeler ile kısa çalışma ödeneği olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Erdoğan yaptığı açıklamada şunları ifade etti;


"Bu dönemde 3,7 milyon çalışanımıza 30 milyar lirayı bulan tutarda kısa çalışma ödemesi yaptık. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız bu uygulamayı mart sonunda bitiriyoruz. Ücretsiz izne çıkarılan 2,5 milyon çalışanımıza 10 milyar liraya yakın nakit ödedik. İşsizlik ödeneğinde 1 milyon kişiye 5,5 milyar lira ödeme gerçekleştirdik. 3,6 milyar liradan fazla prim mahsuplaşma imkanı sağladık. 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkardık. Verdiğimiz teşvik ve desteklerin tutarı 80 milyarı buldu." açıklaması yapılmıştır.

Bu kapsamda yapılan açıklamaya göre son olarak yayınlanan düzenleme ile Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart tarihinde sona erecekği açıklnmıştır.

HAZİRAN'DA YENİ DESTEK Mİ GELİYOR?

Kısa çalışma ödeneğinin sona ermesinin ardından bundan sonra ne olacağı merak edilirken yeni açıklama geldi. Bunun ardından uygulamaya girecek bir başka destek daha yapılacağı belirtilirken, yeni destek ilave istihdam desteği olarak belirtilmektedir. Kısa çalışma ödeneğinin sona ermesinin ardından en çok korkulan, işten çıkarmaların yaşanmaması adına mikro ve küçük ölçekli firmalar için likidite sıkıntısı çekenlere yönelik olarak, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle, 100 bin liralık krediye erişim imkânı sağlanacağı açıklaması yapılmıştır.

Yapılan açıklamaya göre, ilave 5 kişilik istihdam yaratan işveren için en fazla 500 bin liralık ilave istihdam finansman desteği verileceği açıklaması yapılmıştır. Yapılacak olan ilave istihdam finansman desteğinden, 17 Mayıs’ta bitecek olan nakdi ücret desteği alan işyerleri de yararlanabileceklerdir açıklaması yapılmıştır. Devreye alınacak olan bu uygulamanın, son açıklanan ekonomi reformları eylem planına göre 30 Haziran 2021 tarihine kadar yasal düzenlemesi yapılarak, uygulamaya başlanacağı açıklaması yapılmaktadır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR