Kayseri ve Konya 20 Ocak Perşembe Yarın, Bugün Okullar Tatil Mi? Kar Tatili Var Mı? MEB-Valilik...

Kayseri ve Konya 20 Ocak Perşembe Yarın, Bugün Okullar Tatil Mi? Kar Tatili Var Mı? MEB-Valilik...
YAYIN TARİHİ: 19.01.2022 16:42:00

Kayseri ve Konya'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Yurdun dört bir yanından kar haberi geliyor. Kar yağışına hiç kuşkusuz en çok sevinenler çocuklar. Karda doyasıya eğlenmek isteyen öğrenciler, kar yağışının olduğu kentlerde eğitime ara verilip, verilmediğini yoğun şekilde araştırıyor. Kayseri ve Konya'da yoğun kar yağışı başladı. Peki, Kayseri ve Konya'da okullar yarın tatil mi? Kayseri ve Konya Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı?

​​Kar yağışları tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Peş peşe kar tatili haberleri geldi. Kayseri ve Konya'da bu akşam itibari ile yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının başlamasıyla binlerce öğrenci, " Kayseri ve Konya'da okullar yarın tatil mi' sorusuna yanıt aramaya başladı. Her kar yağışının ardından olduğu gibi gözler yine Valilik'te... Peki, Kayseri ve Konya Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı? 20 Ocak Perşembe yarın Kayseri ve Konya'da okullar tatil mi? Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

KAYSERİ VE KONYA 20 OCAK PERŞEMBE YARIN, BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? KAR TATİLİ VAR MI? MEB-VALİLİK...


Kayseri ve Konya'da yarın 20 Ocak Perşembe günü okulların tatil edildiğine dair şuanlık resmi bir açıklama bulunmuyor. Kar tatili kararlarını Valilikler açıklıyor. Kayseri ve Konya Valiliği'nin güncel duyuruları yakından takip edilerek kar tatili gelişmelerinden haberdar olabilirsiniz.

KAYSERİ HAVA DURUMU


Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, akşam saatlerinden sonra Sivas ve Kayserinin doğu kesimlerinde Aralıklı hafif kar yağışları ile eş güdümlü tarzı vakası görüleceği ön görü ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 6 ila 8 derece altında seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman içinde orta kuvvette, yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa),Kayseri ve Sivas'ın doğu ilçeleri ile yüksek kesimlerinde hamleli (50-70 km/sa) eseceği bekleniyor.

UYARILAR

SİS-PUS, BUZLANMA VE DON UYARISI:
Bölgemiz çapında buzlanma ve don vakası ile eş güdümlü pus, yer yer sis vakası görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, kar savrulması, çığ tehlikesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetlice (50-70 km/sa) eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, tarzı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KONYA HAVA DURUMU 


Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: 4 ila 8 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, bölgenin güney kesimlerinde yer yer kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.
 

20 OCAK PERŞEMBE KAR TATİLİ OLAN ŞEHİRLER 

Şanlıurfa'da kar nedeniyle yarın eğitime ara verildi


Şanlıurfa'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten oluşturulan bildirime göre, il çapında etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle her tür kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 20 Ocak Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kahramanmaraş'ta kar nedeniyle yarın eğitime ara verildi


Kahramanmaraş'ta etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten oluşturulan açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle her tür kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 20 Ocak Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı ifade edilerek, vatandaşlardan buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları istendi.

Adıyaman’da okul tatili uzatıldı


Adıyaman Valiliği, 20 Ocak Perşembe günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

Salı ve Çarşamba günü kar ve tarzı nedeniyle okulların tatil edildiğini duyuran Adıyaman Valiliği, Perşembe günü de okulları tatil etti. Valilikten oluşturulan yazılı açıklamada, “İlimiz çapındaki yoğun kar yağışına bağlı olarak yollarda meydana gelebilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz çapında ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime 20 Ocak 2022 Perşembe günü de ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR