Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?

Kasko Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?
YAYIN TARİHİ: 1.09.2022 12:08:00

Kasko poliçesi, bir aracın yalnızca trafikte değil, park ve diğer durumlarda da birçok riske karşı korunduğu bir güvence.

Kasko poliçesi, bir aracın yalnızca trafikte değil, park ve diğer durumlarda da birçok riske karşı korunduğu bir güvence. Kaskolu bir araç, kazanın yanı sıra çalınma ve yanma başta olmak üzere farklı risklere karşı korunuyor. Buna karşın, kaskoda belli durumlar güvence kapsamında yer almıyor. Ethica Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, kaskonun ödeme yapmadığı durumlara dair önemli bilgiler paylaştı.
 
Kaskoda poliçe kapsamı önemli Akyol, kasko poliçesinde en önemli konuların başında poliçe kapsamının geldiğini belirterek şunları söyledi:
 
Kasko sigortası, araçları birçok riske karşı güvence altına alıyor. Hata sürücüden kaynaklansa dahi, aracın kasko bedeline kadar koruma sağlanabiliyor. Ancak her durum kasko kapsamı içinde yer almayabilir. Kasko teklifi alırken ilk dikkat edilmesi gereken konu teminatların kapsamıdır. Doğabilecek hasarların karşılanması için, teminat kapsamında olması önemlidir. Bu nedenle kasko teklifi alırken, fiyat kadar dikkat edilmesi gereken konu teminatların genişliğidir. Maddi hasarlı kazalar, kasko poliçelerinin hemen tamamında kapsam içindedir, buna ek olarak doğal afetler ve terör olayları da kaskoların tamamında yer alır. Ancak sürücülerle ilgili belli durumlarda, teminat kapsamında olunsa dahi kasko zararı karşılamaz.

Kaskonun ödeme yapmadığı durumlar neler?

Kaskosu olan bir araç, zorunlu trafik sigortasından farklı olarak birçok riske karşı korunur ve sürücünün kusurlu olduğu durumlarda da zararı karşılanır. Ancak kasko sigortasında da zararın karşılanmadığı noktalar mevcut. Bunların başında sürücünün alkol ya da uyuşturucu madde kullanması geliyor. Bir kaza durumunda, tutanaklarda bu maddelerden kullanıldığı kayıt altına alınırsa, kasko kapsam dışıdır. Buna ek olarak kaskonun zararı karşılamadığı durumlar içinde periyodik bakımların yapılmaması, aracı ehliyeti olmayan bir kişinin kullanması ve araçta olması gereken standardın üzerinde yük taşınması da yer alıyor. Araçta modifiye amaçlı değişimler yapılması da kaskonun geçerliliğini yitirebileceği konular içindedir.

Kasko yaptırmak neden avantajlı?

Kasko sorgulama ile öğrenilebilecek poliçe türü, geniş teminatları ile araç sahipleri için ciddi avantajlar barındırıyor. Olası bir kaza durumunda çekici gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi, aracın ağır hasar alması durumunda yedek araç alınabilmesi, en önemlisi de kazalardan kaynaklı sağlık masraflarının ve tamir masraflarının karşılanabilmesi kaskonun en çok öne çıkan yönlerinden. Araç sahipleri, her gün binlerce kazanın yaşandığı trafikte, kendini güvence altına almak adına uygun kasko fiyatları içinde bir seçim yapabilir. Marka, model ve araç özelliklerine göre değişebilen araç kasko fiyatları 2022 yılında online teklif alınarak öğrenilebilir. Araba kasko hesaplama birçok kriterin dikkate alındığı bir süreçtir.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR