Ton Balıklı Sandviç Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Ton Balıklı Sandviç Kaç Kalori? Ton Balıklı Sandviç Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Ton Balıklı Sandviç Kaç Kalori? Ton Balıklı Sandviç Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Ton Balıklı Sandviç yemek zararlı mı? faydalı mı? Ton Balıklı Sandviç kaç kalori? Ton Balıklı Sandviç içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Ton Balıklı Sandviç içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Ton Balıklı Sandviç kaç kalori, Ton Balıklı Sandviç yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Ton Balıklı Sandviç gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Ton Balıklı Sandviç ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Ton Balıklı Sandviç ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Ton Balıklı Sandviç içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde 77,28 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Ton Balıklı Sandviç yiyerek de alabiliyoruz. Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Ton Balıklı Sandviç yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde ortalama 396,03 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Ton Balıklı Sandviç içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 41,1 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Ton Balıklı Sandviç içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 55,69 mg kolesterol bulunmaktadır.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Ton Balıklı Sandviç yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde 5,35 g olarak bulunuyor.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 3,01 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Ton Balıklı Sandviç tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Ton Balıklı Sandviç içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde 16,36 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Ton Balıklı Sandviç içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Ton Balıklı Sandviç yiyeceği de var. Ton Balıklı Sandviç içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 635,97 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Ton Balıklı Sandviç içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Ton Balıklı Sandviç tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Protein bulunuyor. Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Ton Balıklı Sandviç dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Ton Balıklı Sandviç içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde de 20,64 g Protein bulunuyor.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Ton Balıklı Sandviç ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 1523,57 mg sodyum bulunuyor. Peki Ton Balıklı Sandviç içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Ton Balıklı Sandviç yiyerek sodyum almış olursunuz.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Ton Balıklı Sandviç içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Ton Balıklı Sandviç içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde yaklaşık olarak 331,97 iu A Vitamini bulunur. Ton Balıklı Sandviç tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Ton Balıklı Sandviç İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Ton Balıklı Sandviç içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Ton Balıklı Sandviç yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç içerisinde 21,38 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Ton Balıklı Sandviç içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Ton Balıklı Sandviç yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Ton Balıklı Sandviç içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Ton Balıklı Sandviç içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Ton Balıklı Sandviç içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Ton Balıklı Sandviç İçindeki Besinler

  • 41,1 Karbonhidrat
  • 20,64 Protein
  • 16,36 Yağ
  • 5,35 Lif
  • 55,69 Kolesterol
  • 1523,57 Sodyum
  • 635,97 Potasyum
  • 77,28 Kalsiyum
  • 331,97 A Vitamini
  • 21,38 C Vitamini
  • 41,1 Karbonhidrat

1 Adet (Orta) Ton Balıklı Sandviç İçindeki Besinler

  • 41,1 Karbonhidrat
  • 20,64 Protein
  • 16,36 Yağ
  • 5,35 Lif
  • 55,69 Kolesterol
  • 1523,57 Sodyum
  • 635,97 Potasyum
  • 77,28 Kalsiyum
  • 331,97 A Vitamini
  • 21,38 C Vitamini
  • 41,1 Karbonhidrat

1 Paket Ton Balıklı Sandviç İçindeki Besinler

  • 22,13 Karbonhidrat
  • 11,11 Protein
  • 8,81 Yağ
  • 2,88 Lif
  • 29,99 Kolesterol
  • 820,38 Sodyum
  • 342,45 Potasyum
  • 41,61 Kalsiyum
  • 178,75 A Vitamini
  • 11,51 C Vitamini
  • 22,13 Karbonhidrat

1 Gram Ton Balıklı Sandviç İçindeki Besinler

  • 0,16 Karbonhidrat
  • 0,08 Protein
  • 0,06 Yağ
  • 0,02 Lif
  • 0,21 Kolesterol
  • 5,86 Sodyum
  • 2,45 Potasyum
  • 0,3 Kalsiyum
  • 1,28 A Vitamini
  • 0,08 C Vitamini
  • 0,16 Karbonhidrat

1 Paket (Yarım) Ton Balıklı Sandviç İçindeki Besinler

  • 11,07 Karbonhidrat
  • 5,56 Protein
  • 4,4 Yağ
  • 1,44 Lif
  • 14,99 Kolesterol
  • 410,19 Sodyum
  • 171,22 Potasyum
  • 20,81 Kalsiyum
  • 89,38 A Vitamini
  • 5,76 C Vitamini
  • 11,07 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


TON BALIKLI SANDVİÇ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0