Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yemek zararlı mı? faydalı mı? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası kaç kalori? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası kaç kalori, Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde 36,15 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yiyerek de alabiliyoruz. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde ortalama 164,97 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 18,49 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 16,13 mg kolesterol bulunmaktadır.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde 1,86 g olarak bulunuyor.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 1,71 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde 5,92 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yiyeceği de var. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 517,46 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Protein bulunuyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de 5,64 g Protein bulunuyor.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 304,47 mg sodyum bulunuyor. Peki Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yiyerek sodyum almış olursunuz.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde yaklaşık olarak 173,91 iu A Vitamini bulunur. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde 42,33 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçindeki Besinler

  • 18,49 Karbonhidrat
  • 5,64 Protein
  • 5,92 Yağ
  • 1,86 Lif
  • 16,13 Kolesterol
  • 304,47 Sodyum
  • 517,46 Potasyum
  • 36,15 Kalsiyum
  • 173,91 A Vitamini
  • 42,33 C Vitamini
  • 18,49 Karbonhidrat

1 Kepçe Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçindeki Besinler

  • 9,25 Karbonhidrat
  • 2,82 Protein
  • 2,96 Yağ
  • 0,93 Lif
  • 8,07 Kolesterol
  • 152,24 Sodyum
  • 258,73 Potasyum
  • 18,08 Kalsiyum
  • 86,96 A Vitamini
  • 21,17 C Vitamini
  • 9,25 Karbonhidrat

1 Kase (Orta) Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçindeki Besinler

  • 13,87 Karbonhidrat
  • 4,23 Protein
  • 4,44 Yağ
  • 1,4 Lif
  • 12,1 Kolesterol
  • 228,36 Sodyum
  • 388,1 Potasyum
  • 27,11 Kalsiyum
  • 130,44 A Vitamini
  • 31,75 C Vitamini
  • 13,87 Karbonhidrat

1 Gram Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası İçindeki Besinler

  • 0,09 Karbonhidrat
  • 0,03 Protein
  • 0,03 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,08 Kolesterol
  • 1,52 Sodyum
  • 2,59 Potasyum
  • 0,18 Kalsiyum
  • 0,87 A Vitamini
  • 0,21 C Vitamini
  • 0,09 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0