Tam Tahıllı Tost Ekmeği Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Tam Tahıllı Tost Ekmeği Kaç Kalori? Tam Tahıllı Tost Ekmeği Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği Kaç Kalori? Tam Tahıllı Tost Ekmeği Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği yemek zararlı mı? faydalı mı? Tam Tahıllı Tost Ekmeği kaç kalori? Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Tam Tahıllı Tost Ekmeği içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği kaç kalori, Tam Tahıllı Tost Ekmeği yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Tam Tahıllı Tost Ekmeği gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Tam Tahıllı Tost Ekmeği ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Tam Tahıllı Tost Ekmeği ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde de var. 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde 63 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Tam Tahıllı Tost Ekmeği yiyerek de alabiliyoruz. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Tam Tahıllı Tost Ekmeği yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde ortalama 55,75 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde yaklaşık olarak 9,48 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Tam Tahıllı Tost Ekmeği yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde 1,5 g olarak bulunuyor.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde yaklaşık olarak 1,22 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Tam Tahıllı Tost Ekmeği tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde 0,34 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde hiç potasyum yok. Potasyum oranı 0.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde Protein bulunuyor. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Tam Tahıllı Tost Ekmeği dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde de 2,98 g Protein bulunuyor.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde hiç sodyum yok. Sodyum oranı 0.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Tam Tahıllı Tost Ekmeği yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Tam Tahıllı Tost Ekmeği içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Dilim (Orta) Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçindeki Besinler

  • 9,48 Karbonhidrat
  • 2,98 Protein
  • 0,34 Yağ
  • 1,5 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0 Sodyum
  • 0 Potasyum
  • 63 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 9,48 Karbonhidrat

1 Gram Tam Tahıllı Tost Ekmeği İçindeki Besinler

  • 0,38 Karbonhidrat
  • 0,12 Protein
  • 0,01 Yağ
  • 0,06 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0 Sodyum
  • 0 Potasyum
  • 2,52 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,38 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


TAM TAHILLI TOST EKMEĞİ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0