Spirulina Tozu Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Spirulina Tozu Kaç Kalori? Spirulina Tozu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Spirulina Tozu Kaç Kalori? Spirulina Tozu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Spirulina Tozu yemek zararlı mı? faydalı mı? Spirulina Tozu kaç kalori? Spirulina Tozu içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Spirulina Tozu içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Spirulina Tozu kaç kalori, Spirulina Tozu yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Spirulina Tozu gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Spirulina Tozu ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Spirulina Tozu ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Spirulina Tozu içerisinde hiç kalsiyum yok. Kalsiyum oranı 0.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu içerisinde ortalama 14,45 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Spirulina Tozu içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Spirulina Tozu içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Spirulina Tozu içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Spirulina Tozu içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu içerisinde yaklaşık olarak 1,2 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Spirulina Tozu içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Spirulina Tozu içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Spirulina Tozu içerisinde hiç demir yok. Demir oranı 0.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Spirulina Tozu içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Spirulina Tozu içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu içerisinde 0,4 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Spirulina Tozu içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Spirulina Tozu içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Spirulina Tozu yiyeceği de var. Spirulina Tozu içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu içerisinde yaklaşık olarak 0 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Spirulina Tozu içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Spirulina Tozu tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Spirulina Tozu içerisinde Protein bulunuyor. Spirulina Tozu içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Spirulina Tozu dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Spirulina Tozu içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Spirulina Tozu içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu içerisinde de 2,85 g Protein bulunuyor.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Spirulina Tozu içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Spirulina Tozu ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu içerisinde yaklaşık olarak 0 mg sodyum bulunuyor. Peki Spirulina Tozu içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Spirulina Tozu yiyerek sodyum almış olursunuz.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Spirulina Tozu içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

Spirulina Tozu İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Spirulina Tozu içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Spirulina Tozu içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Spirulina Tozu yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Spirulina Tozu içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Spirulina Tozu içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Spirulina Tozu içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Tatlı Kaşığı (5g lık) Spirulina Tozu İçindeki Besinler

  • 1,2 Karbonhidrat
  • 2,85 Protein
  • 0,4 Yağ
  • 0 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0 Sodyum
  • 0 Potasyum
  • 0 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 1,2 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


SPİRULİNA TOZU İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0