Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) Kaç Kalori? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) Kaç Kalori? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yemek zararlı mı? faydalı mı? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) kaç kalori? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) kaç kalori, Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde 68 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yiyerek de alabiliyoruz. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde ortalama 325 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde yaklaşık olarak 52,5 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde 11,45 g olarak bulunuyor.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde yaklaşık olarak 5,33 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde 5,2 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yiyeceği de var. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde yaklaşık olarak 646 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Protein bulunuyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de 16,27 g Protein bulunuyor.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde yaklaşık olarak 9 mg sodyum bulunuyor. Peki Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde yaklaşık olarak 4 iu A Vitamini bulunur. Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçindeki Besinler

  • 52,5 Karbonhidrat
  • 16,27 Protein
  • 5,2 Yağ
  • 11,45 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 9 Sodyum
  • 646 Potasyum
  • 68 Kalsiyum
  • 4 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 52,5 Karbonhidrat

1 Gram Soya Unundan Makarna Çeşitleri (Çiğ) İçindeki Besinler

  • 0,52 Karbonhidrat
  • 0,16 Protein
  • 0,05 Yağ
  • 0,11 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,09 Sodyum
  • 6,46 Potasyum
  • 0,68 Kalsiyum
  • 0,04 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,52 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


SOYA UNUNDAN MAKARNA ÇEŞİTLERİ (ÇİĞ) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0