Sebzeli Etli Makarna (Japchae) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Sebzeli Etli Makarna (Japchae) Kaç Kalori? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) Kaç Kalori? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yemek zararlı mı? faydalı mı? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) kaç kalori? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) kaç kalori, Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Sebzeli Etli Makarna (Japchae) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde 52,43 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yiyerek de alabiliyoruz. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde ortalama 395,23 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 52,56 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 172,49 mg kolesterol bulunmaktadır.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde 2,18 g olarak bulunuyor.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 20,98 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Sebzeli Etli Makarna (Japchae) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde 11,04 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yiyeceği de var. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 458,56 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Protein bulunuyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Sebzeli Etli Makarna (Japchae) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de 20,96 g Protein bulunuyor.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Sebzeli Etli Makarna (Japchae) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 94,84 mg sodyum bulunuyor. Peki Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde yaklaşık olarak 457,81 iu A Vitamini bulunur. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde 62,53 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Sebzeli Etli Makarna (Japchae) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Sebzeli Etli Makarna (Japchae) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçindeki Besinler

  • 52,56 Karbonhidrat
  • 20,96 Protein
  • 11,04 Yağ
  • 2,18 Lif
  • 172,49 Kolesterol
  • 94,84 Sodyum
  • 458,56 Potasyum
  • 52,43 Kalsiyum
  • 457,81 A Vitamini
  • 62,53 C Vitamini
  • 52,56 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçindeki Besinler

  • 5,41 Karbonhidrat
  • 2,16 Protein
  • 1,14 Yağ
  • 0,22 Lif
  • 17,76 Kolesterol
  • 9,76 Sodyum
  • 47,2 Potasyum
  • 5,4 Kalsiyum
  • 47,13 A Vitamini
  • 6,44 C Vitamini
  • 5,41 Karbonhidrat

1 Tabak (Orta) Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçindeki Besinler

  • 52,56 Karbonhidrat
  • 20,96 Protein
  • 11,04 Yağ
  • 2,18 Lif
  • 172,49 Kolesterol
  • 94,84 Sodyum
  • 458,56 Potasyum
  • 52,43 Kalsiyum
  • 457,81 A Vitamini
  • 62,53 C Vitamini
  • 52,56 Karbonhidrat

1 Gram Sebzeli Etli Makarna (Japchae) İçindeki Besinler

  • 0,15 Karbonhidrat
  • 0,06 Protein
  • 0,03 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,51 Kolesterol
  • 0,28 Sodyum
  • 1,35 Potasyum
  • 0,15 Kalsiyum
  • 1,35 A Vitamini
  • 0,18 C Vitamini
  • 0,15 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


SEBZELİ ETLİ MAKARNA (JAPCHAE) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0