Mandalina Konservesi (Süz) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Mandalina Konservesi (Süz) Kaç Kalori? Mandalina Konservesi (Süz) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Mandalina Konservesi (Süz) Kaç Kalori? Mandalina Konservesi (Süz) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Mandalina Konservesi (Süz) yemek zararlı mı? faydalı mı? Mandalina Konservesi (Süz) kaç kalori? Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Mandalina Konservesi (Süz) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Mandalina Konservesi (Süz) kaç kalori, Mandalina Konservesi (Süz) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Mandalina Konservesi (Süz) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Mandalina Konservesi (Süz) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Mandalina Konservesi (Süz) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde 15,6 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Mandalina Konservesi (Süz) yiyerek de alabiliyoruz. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Mandalina Konservesi (Süz) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde ortalama 49,4 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Mandalina Konservesi (Süz) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde yaklaşık olarak 12,23 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Mandalina Konservesi (Süz) yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde 1,56 g olarak bulunuyor.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde yaklaşık olarak 0,35 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Mandalina Konservesi (Süz) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde 0,05 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Mandalina Konservesi (Süz) yiyeceği de var. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde yaklaşık olarak 176,8 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Mandalina Konservesi (Süz) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Protein bulunuyor. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Mandalina Konservesi (Süz) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de 0,98 g Protein bulunuyor.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Mandalina Konservesi (Süz) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde yaklaşık olarak 6,5 mg sodyum bulunuyor. Peki Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Mandalina Konservesi (Süz) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde yaklaşık olarak 1705,6 iu A Vitamini bulunur. Mandalina Konservesi (Süz) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Mandalina Konservesi (Süz) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Mandalina Konservesi (Süz) yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde 44,07 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Mandalina Konservesi (Süz) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Mandalina Konservesi (Süz) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Mandalina Konservesi (Süz) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Mandalina Konservesi (Süz) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Mandalina Konservesi (Süz) İçindeki Besinler

  • 12,23 Karbonhidrat
  • 0,98 Protein
  • 0,05 Yağ
  • 1,56 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 6,5 Sodyum
  • 176,8 Potasyum
  • 15,6 Kalsiyum
  • 1705,6 A Vitamini
  • 44,07 C Vitamini
  • 12,23 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Mandalina Konservesi (Süz) İçindeki Besinler

  • 0,94 Karbonhidrat
  • 0,08 Protein
  • 0 Yağ
  • 0,12 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,5 Sodyum
  • 13,6 Potasyum
  • 1,2 Kalsiyum
  • 131,2 A Vitamini
  • 3,39 C Vitamini
  • 0,94 Karbonhidrat

1 Adet Mandalina Konservesi (Süz) İçindeki Besinler

  • 0,47 Karbonhidrat
  • 0,04 Protein
  • 0 Yağ
  • 0,06 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,25 Sodyum
  • 6,8 Potasyum
  • 0,6 Kalsiyum
  • 65,6 A Vitamini
  • 1,7 C Vitamini
  • 0,47 Karbonhidrat

1 Gram Mandalina Konservesi (Süz) İçindeki Besinler

  • 0,09 Karbonhidrat
  • 0,01 Protein
  • 0 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,05 Sodyum
  • 1,36 Potasyum
  • 0,12 Kalsiyum
  • 13,12 A Vitamini
  • 0,34 C Vitamini
  • 0,09 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


MANDALİNA KONSERVESİ (SÜZ) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0