Maki Sushi Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Maki Sushi Kaç Kalori? Maki Sushi Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Maki Sushi Kaç Kalori? Maki Sushi Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Maki Sushi yemek zararlı mı? faydalı mı? Maki Sushi kaç kalori? Maki Sushi içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Maki Sushi içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Maki Sushi kaç kalori, Maki Sushi yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Maki Sushi gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Maki Sushi ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Maki Sushi ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Maki Sushi içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Maki Sushi içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde 105,57 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Maki Sushi yiyerek de alabiliyoruz. Maki Sushi içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Maki Sushi yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde ortalama 292,31 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Maki Sushi içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Maki Sushi içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Maki Sushi içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Maki Sushi içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 24,97 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Maki Sushi içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Maki Sushi içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 11,66 mg kolesterol bulunmaktadır.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Maki Sushi içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Maki Sushi içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Maki Sushi yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde 3,18 g olarak bulunuyor.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Maki Sushi içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 3,52 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Maki Sushi tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Maki Sushi içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Maki Sushi içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Maki Sushi içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde 20,43 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Maki Sushi içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Maki Sushi içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Maki Sushi yiyeceği de var. Maki Sushi içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 655,94 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Maki Sushi içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Maki Sushi tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Maki Sushi içerisinde Protein bulunuyor. Maki Sushi içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Maki Sushi dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Maki Sushi içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Maki Sushi içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde de 14,58 g Protein bulunuyor.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Maki Sushi içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Maki Sushi ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 1116,12 mg sodyum bulunuyor. Peki Maki Sushi içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Maki Sushi yiyerek sodyum almış olursunuz.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Maki Sushi içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Maki Sushi içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde yaklaşık olarak 127,3 iu A Vitamini bulunur. Maki Sushi tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Maki Sushi İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Maki Sushi içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Maki Sushi yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi içerisinde 15,22 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Maki Sushi içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Maki Sushi yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Maki Sushi içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Maki Sushi içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Maki Sushi içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Maki Sushi İçindeki Besinler

  • 24,97 Karbonhidrat
  • 14,58 Protein
  • 20,43 Yağ
  • 3,18 Lif
  • 11,66 Kolesterol
  • 1116,12 Sodyum
  • 655,94 Potasyum
  • 105,57 Kalsiyum
  • 127,3 A Vitamini
  • 15,22 C Vitamini
  • 24,97 Karbonhidrat

1 Gram Maki Sushi İçindeki Besinler

  • 0,08 Karbonhidrat
  • 0,05 Protein
  • 0,07 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,04 Kolesterol
  • 3,79 Sodyum
  • 2,23 Potasyum
  • 0,36 Kalsiyum
  • 0,43 A Vitamini
  • 0,05 C Vitamini
  • 0,08 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


MAKİ SUSHİ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0