Kıymalı Pırasa Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Kıymalı Pırasa Kaç Kalori? Kıymalı Pırasa Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kıymalı Pırasa Kaç Kalori? Kıymalı Pırasa Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kıymalı Pırasa yemek zararlı mı? faydalı mı? Kıymalı Pırasa kaç kalori? Kıymalı Pırasa içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Kıymalı Pırasa içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Kıymalı Pırasa kaç kalori, Kıymalı Pırasa yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Kıymalı Pırasa gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Kıymalı Pırasa ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Kıymalı Pırasa ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Kıymalı Pırasa içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde 110,49 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Kıymalı Pırasa yiyerek de alabiliyoruz. Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Kıymalı Pırasa yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde ortalama 156,16 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Kıymalı Pırasa içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 7,73 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Kıymalı Pırasa içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 19,47 mg kolesterol bulunmaktadır.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Kıymalı Pırasa yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde 3,35 g olarak bulunuyor.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 2,1 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Kıymalı Pırasa tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Kıymalı Pırasa içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde 9,2 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Kıymalı Pırasa içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Kıymalı Pırasa yiyeceği de var. Kıymalı Pırasa içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 541,26 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Kıymalı Pırasa içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Kıymalı Pırasa tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Protein bulunuyor. Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Kıymalı Pırasa dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Kıymalı Pırasa içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde de 9,42 g Protein bulunuyor.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Kıymalı Pırasa ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 97,36 mg sodyum bulunuyor. Peki Kıymalı Pırasa içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Kıymalı Pırasa yiyerek sodyum almış olursunuz.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Kıymalı Pırasa içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Kıymalı Pırasa içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde yaklaşık olarak 423,97 iu A Vitamini bulunur. Kıymalı Pırasa tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Kıymalı Pırasa İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Kıymalı Pırasa içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Kıymalı Pırasa yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa içerisinde 49,3 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Kıymalı Pırasa içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Kıymalı Pırasa yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Kıymalı Pırasa içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Kıymalı Pırasa içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Kıymalı Pırasa içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Kıymalı Pırasa İçindeki Besinler

  • 7,73 Karbonhidrat
  • 9,42 Protein
  • 9,2 Yağ
  • 3,35 Lif
  • 19,47 Kolesterol
  • 97,36 Sodyum
  • 541,26 Potasyum
  • 110,49 Kalsiyum
  • 423,97 A Vitamini
  • 49,3 C Vitamini
  • 7,73 Karbonhidrat

1 Tabak (Orta) Kıymalı Pırasa İçindeki Besinler

  • 7,73 Karbonhidrat
  • 9,42 Protein
  • 9,2 Yağ
  • 3,35 Lif
  • 19,47 Kolesterol
  • 97,36 Sodyum
  • 541,26 Potasyum
  • 110,49 Kalsiyum
  • 423,97 A Vitamini
  • 49,3 C Vitamini
  • 7,73 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Kıymalı Pırasa İçindeki Besinler

  • 0,74 Karbonhidrat
  • 0,91 Protein
  • 0,88 Yağ
  • 0,32 Lif
  • 1,87 Kolesterol
  • 9,36 Sodyum
  • 52,04 Potasyum
  • 10,62 Kalsiyum
  • 40,77 A Vitamini
  • 4,74 C Vitamini
  • 0,74 Karbonhidrat

1 Gram Kıymalı Pırasa İçindeki Besinler

  • 0,03 Karbonhidrat
  • 0,04 Protein
  • 0,04 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,07 Kolesterol
  • 0,37 Sodyum
  • 2,08 Potasyum
  • 0,42 Kalsiyum
  • 1,63 A Vitamini
  • 0,19 C Vitamini
  • 0,03 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KIYMALI PIRASA İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0