Karamelli Ilık Tart Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Karamelli Ilık Tart Kaç Kalori? Karamelli Ilık Tart Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Karamelli Ilık Tart Kaç Kalori? Karamelli Ilık Tart Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Karamelli Ilık Tart yemek zararlı mı? faydalı mı? Karamelli Ilık Tart kaç kalori? Karamelli Ilık Tart içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Karamelli Ilık Tart içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Karamelli Ilık Tart kaç kalori, Karamelli Ilık Tart yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Karamelli Ilık Tart gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Karamelli Ilık Tart ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Karamelli Ilık Tart ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Karamelli Ilık Tart içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde 39,83 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Karamelli Ilık Tart yiyerek de alabiliyoruz. Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Karamelli Ilık Tart yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde ortalama 365,99 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Karamelli Ilık Tart içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 54,34 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Karamelli Ilık Tart içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 66,23 mg kolesterol bulunmaktadır.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Karamelli Ilık Tart yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde 0,53 g olarak bulunuyor.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 0,53 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Karamelli Ilık Tart tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Karamelli Ilık Tart içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde 44,77 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Karamelli Ilık Tart içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Karamelli Ilık Tart yiyeceği de var. Karamelli Ilık Tart içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 76,54 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Karamelli Ilık Tart içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Karamelli Ilık Tart tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Protein bulunuyor. Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Karamelli Ilık Tart dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Karamelli Ilık Tart içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde de 5,96 g Protein bulunuyor.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Karamelli Ilık Tart ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 54,17 mg sodyum bulunuyor. Peki Karamelli Ilık Tart içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Karamelli Ilık Tart yiyerek sodyum almış olursunuz.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Karamelli Ilık Tart içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Karamelli Ilık Tart içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde yaklaşık olarak 86,73 iu A Vitamini bulunur. Karamelli Ilık Tart tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Karamelli Ilık Tart İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Karamelli Ilık Tart içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Karamelli Ilık Tart yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart içerisinde 0,42 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Karamelli Ilık Tart içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Karamelli Ilık Tart yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Karamelli Ilık Tart içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Karamelli Ilık Tart içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Karamelli Ilık Tart içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Karamelli Ilık Tart İçindeki Besinler

  • 54,34 Karbonhidrat
  • 5,96 Protein
  • 44,77 Yağ
  • 0,53 Lif
  • 66,23 Kolesterol
  • 54,17 Sodyum
  • 76,54 Potasyum
  • 39,83 Kalsiyum
  • 86,73 A Vitamini
  • 0,42 C Vitamini
  • 54,34 Karbonhidrat

1 Gram Karamelli Ilık Tart İçindeki Besinler

  • 0,54 Karbonhidrat
  • 0,06 Protein
  • 0,45 Yağ
  • 0,01 Lif
  • 0,66 Kolesterol
  • 0,54 Sodyum
  • 0,77 Potasyum
  • 0,4 Kalsiyum
  • 0,87 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,54 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KARAMELLİ ILIK TART İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0