Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı Kaç Kalori? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı Kaç Kalori? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yemek zararlı mı? faydalı mı? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı kaç kalori? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı kaç kalori, Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde 37,02 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yiyerek de alabiliyoruz. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde ortalama 98,75 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 11,22 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 12,38 mg kolesterol bulunmaktadır.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde 2,58 g olarak bulunuyor.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 1,19 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde 4,85 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yiyeceği de var. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 182,17 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Protein bulunuyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de 3,77 g Protein bulunuyor.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 87,08 mg sodyum bulunuyor. Peki Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yiyerek sodyum almış olursunuz.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde yaklaşık olarak 16,36 iu A Vitamini bulunur. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde 1,06 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçindeki Besinler

  • 11,22 Karbonhidrat
  • 3,77 Protein
  • 4,85 Yağ
  • 2,58 Lif
  • 12,38 Kolesterol
  • 87,08 Sodyum
  • 182,17 Potasyum
  • 37,02 Kalsiyum
  • 16,36 A Vitamini
  • 1,06 C Vitamini
  • 11,22 Karbonhidrat

1 Dilim (Orta) Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçindeki Besinler

  • 11,22 Karbonhidrat
  • 3,77 Protein
  • 4,85 Yağ
  • 2,58 Lif
  • 12,38 Kolesterol
  • 87,08 Sodyum
  • 182,17 Potasyum
  • 37,02 Kalsiyum
  • 16,36 A Vitamini
  • 1,06 C Vitamini
  • 11,22 Karbonhidrat

1 Gram Kakaolu Kuru Fasulye Tatlısı İçindeki Besinler

  • 0,22 Karbonhidrat
  • 0,08 Protein
  • 0,1 Yağ
  • 0,05 Lif
  • 0,25 Kolesterol
  • 1,74 Sodyum
  • 3,64 Potasyum
  • 0,74 Kalsiyum
  • 0,33 A Vitamini
  • 0,02 C Vitamini
  • 0,22 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


KAKAOLU KURU FASULYE TATLISI İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0