İçecek Tozu Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



İçecek Tozu Kaç Kalori? İçecek Tozu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

İçecek Tozu Kaç Kalori? İçecek Tozu Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

İçecek Tozu yemek zararlı mı? faydalı mı? İçecek Tozu kaç kalori? İçecek Tozu içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? İçecek Tozu içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

İçecek Tozu kaç kalori, İçecek Tozu yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? İçecek Tozu gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? İçecek Tozu ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce İçecek Tozu ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

İçecek Tozu içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum İçecek Tozu içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde 168 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu İçecek Tozu yiyerek de alabiliyoruz. İçecek Tozu içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple İçecek Tozu yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde ortalama 766 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? İçecek Tozu içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. İçecek Tozu içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. İçecek Tozu içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

İçecek Tozu içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde yaklaşık olarak 180 g karbonhidrat bulunmaktadır.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

İçecek Tozu içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

İçecek Tozu içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. İçecek Tozu içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. İçecek Tozu yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde 0,6 g olarak bulunuyor.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

İçecek Tozu içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde yaklaşık olarak 3,4 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de İçecek Tozu tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. İçecek Tozu içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

İçecek Tozu içerisinde hiç yağ yok. Yağ oranı 0.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

İçecek Tozu içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde İçecek Tozu yiyeceği de var. İçecek Tozu içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde yaklaşık olarak 4 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. İçecek Tozu içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. İçecek Tozu tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

İçecek Tozu içerisinde hiç protein yok. Protein oranı 0.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

İçecek Tozu içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak İçecek Tozu ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde yaklaşık olarak 16 mg sodyum bulunuyor. Peki İçecek Tozu içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de İçecek Tozu yiyerek sodyum almış olursunuz.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

İçecek Tozu içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. İçecek Tozu içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde yaklaşık olarak 2 iu A Vitamini bulunur. İçecek Tozu tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

İçecek Tozu İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

İçecek Tozu içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. İçecek Tozu yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu içerisinde 400 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak İçecek Tozu içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar İçecek Tozu yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? İçecek Tozu içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? İçecek Tozu içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte İçecek Tozu içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) İçecek Tozu İçindeki Besinler

  • 180 Karbonhidrat
  • 0 Protein
  • 0 Yağ
  • 0,6 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 16 Sodyum
  • 4 Potasyum
  • 168 Kalsiyum
  • 2 A Vitamini
  • 400 C Vitamini
  • 180 Karbonhidrat

1 Gram İçecek Tozu İçindeki Besinler

  • 0,9 Karbonhidrat
  • 0 Protein
  • 0 Yağ
  • 0 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,08 Sodyum
  • 0,02 Potasyum
  • 0,84 Kalsiyum
  • 0,01 A Vitamini
  • 2 C Vitamini
  • 0,9 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


İÇECEK TOZU İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0