File badem Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



File badem Kaç Kalori? File badem Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

File badem Kaç Kalori? File badem Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

File badem yemek zararlı mı? faydalı mı? File badem kaç kalori? File badem içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? File badem içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

File badem kaç kalori, File badem yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? File badem gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? File badem ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce File badem ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

File badem İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

File badem içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum File badem içerisinde de var. 1 Gram File badem içerisinde 2,86 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu File badem yiyerek de alabiliyoruz. File badem içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple File badem yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

File badem İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Gram File badem içerisinde ortalama 5,71 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? File badem içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. File badem içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. File badem içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

File badem İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

File badem içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Gram File badem içerisinde yaklaşık olarak 0,18 g karbonhidrat bulunmaktadır.

File badem İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

File badem içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

File badem İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

File badem içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Gram File badem içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. File badem içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. File badem yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Gram File badem içerisinde 0,11 g olarak bulunuyor.

File badem İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

File badem içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Gram File badem içerisinde yaklaşık olarak 0,07 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de File badem tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. File badem içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

File badem İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

File badem içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere File badem içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Gram File badem içerisinde 0,54 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. File badem içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

File badem İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

File badem içerisinde hiç potasyum yok. Potasyum oranı 0.

File badem İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

File badem içerisinde Protein bulunuyor. File badem içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein File badem dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. File badem içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple File badem içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Gram File badem içerisinde de 0,21 g Protein bulunuyor.

File badem İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

File badem içerisinde hiç sodyum yok. Sodyum oranı 0.

File badem İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

File badem içerisinde hiç A Vitamini yok. A Vitamini oranı 0.

File badem İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

File badem içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak File badem içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar File badem yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? File badem içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? File badem içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte File badem içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Gram File badem İçindeki Besinler

  • 0,18 Karbonhidrat
  • 0,21 Protein
  • 0,54 Yağ
  • 0,11 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0 Sodyum
  • 0 Potasyum
  • 2,86 Kalsiyum
  • 0 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0,18 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


FİLE BADEM İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0