Dondurulmuş Taze Bezelye Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Dondurulmuş Taze Bezelye Kaç Kalori? Dondurulmuş Taze Bezelye Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Dondurulmuş Taze Bezelye Kaç Kalori? Dondurulmuş Taze Bezelye Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Dondurulmuş Taze Bezelye yemek zararlı mı? faydalı mı? Dondurulmuş Taze Bezelye kaç kalori? Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Dondurulmuş Taze Bezelye içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Dondurulmuş Taze Bezelye kaç kalori, Dondurulmuş Taze Bezelye yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Dondurulmuş Taze Bezelye gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Dondurulmuş Taze Bezelye ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Dondurulmuş Taze Bezelye ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde 36 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Dondurulmuş Taze Bezelye yiyerek de alabiliyoruz. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Dondurulmuş Taze Bezelye yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde ortalama 129 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Dondurulmuş Taze Bezelye içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde yaklaşık olarak 19,07 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Dondurulmuş Taze Bezelye yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde 8,16 g olarak bulunuyor.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde yaklaşık olarak 2,7 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Dondurulmuş Taze Bezelye tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde 0,78 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Dondurulmuş Taze Bezelye yiyeceği de var. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde yaklaşık olarak 447 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Dondurulmuş Taze Bezelye tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Protein bulunuyor. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Dondurulmuş Taze Bezelye dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de 10,69 g Protein bulunuyor.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Dondurulmuş Taze Bezelye ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde yaklaşık olarak 3 mg sodyum bulunuyor. Peki Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Dondurulmuş Taze Bezelye yiyerek sodyum almış olursunuz.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde yaklaşık olarak 111 iu A Vitamini bulunur. Dondurulmuş Taze Bezelye tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Dondurulmuş Taze Bezelye İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Dondurulmuş Taze Bezelye yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde 26,53 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Dondurulmuş Taze Bezelye içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Dondurulmuş Taze Bezelye yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Dondurulmuş Taze Bezelye içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Dondurulmuş Taze Bezelye içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye İçindeki Besinler

  • 19,07 Karbonhidrat
  • 10,69 Protein
  • 0,78 Yağ
  • 8,16 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 3 Sodyum
  • 447 Potasyum
  • 36 Kalsiyum
  • 111 A Vitamini
  • 26,53 C Vitamini
  • 19,07 Karbonhidrat

1 Çorba Kaşığı Dondurulmuş Taze Bezelye İçindeki Besinler

  • 1,27 Karbonhidrat
  • 0,71 Protein
  • 0,05 Yağ
  • 0,54 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,2 Sodyum
  • 29,8 Potasyum
  • 2,4 Kalsiyum
  • 7,4 A Vitamini
  • 1,77 C Vitamini
  • 1,27 Karbonhidrat

1 Kase (Orta) Dondurulmuş Taze Bezelye İçindeki Besinler

  • 19,07 Karbonhidrat
  • 10,69 Protein
  • 0,78 Yağ
  • 8,16 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 3 Sodyum
  • 447 Potasyum
  • 36 Kalsiyum
  • 111 A Vitamini
  • 26,53 C Vitamini
  • 19,07 Karbonhidrat

1 Gram Dondurulmuş Taze Bezelye İçindeki Besinler

  • 0,13 Karbonhidrat
  • 0,07 Protein
  • 0,01 Yağ
  • 0,05 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,02 Sodyum
  • 2,98 Potasyum
  • 0,24 Kalsiyum
  • 0,74 A Vitamini
  • 0,18 C Vitamini
  • 0,13 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


DONDURULMUŞ TAZE BEZELYE İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0