Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) Kaç Kalori? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) Kaç Kalori? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yemek zararlı mı? faydalı mı? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) kaç kalori? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) kaç kalori, Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de var. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde 2,1 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yiyerek de alabiliyoruz. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde ortalama 76,8 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde hiç karbonhidrat yok. Karbonhidrat oranı 0.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 21,9 mg kolesterol bulunmaktadır.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 0,65 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde 5,02 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yiyeceği de var. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 66 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Protein bulunuyor. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de 8,01 g Protein bulunuyor.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 12,6 mg sodyum bulunuyor. Peki Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde yaklaşık olarak 2,7 iu A Vitamini bulunur. Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Köfte Kadar Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 8,01 Protein
  • 5,02 Yağ
  • 0 Lif
  • 21,9 Kolesterol
  • 12,6 Sodyum
  • 66 Potasyum
  • 2,1 Kalsiyum
  • 2,7 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

1 Porsiyon (Orta) Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 40,05 Protein
  • 25,11 Yağ
  • 0 Lif
  • 109,5 Kolesterol
  • 63 Sodyum
  • 330 Potasyum
  • 10,5 Kalsiyum
  • 13,5 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

1 Gram Domuz Eti (Yağlı Pişmiş) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 0,27 Protein
  • 0,17 Yağ
  • 0 Lif
  • 0,73 Kolesterol
  • 0,42 Sodyum
  • 2,2 Potasyum
  • 0,07 Kalsiyum
  • 0,09 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


DOMUZ ETİ (YAĞLI PİŞMİŞ) İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0