Çikolatalı Kaplama Maddesi Kaç Kalori?


MİKTAR

BİRİM



TOPLAM KALORİ



Çikolatalı Kaplama Maddesi Kaç Kalori? Çikolatalı Kaplama Maddesi Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Çikolatalı Kaplama Maddesi Kaç Kalori? Çikolatalı Kaplama Maddesi Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Çikolatalı Kaplama Maddesi yemek zararlı mı? faydalı mı? Çikolatalı Kaplama Maddesi kaç kalori? Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde ne kadar protein, yağ ve lif var? Çikolatalı Kaplama Maddesi içinde vitamin var mı? Kilo yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Besin değeri ne kadar?

Çikolatalı Kaplama Maddesi kaç kalori, Çikolatalı Kaplama Maddesi yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Çikolatalı Kaplama Maddesi gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Çikolatalı Kaplama Maddesi ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Çikolatalı Kaplama Maddesi ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde 35,8 mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Çikolatalı Kaplama Maddesi yiyerek de alabiliyoruz. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Çikolatalı Kaplama Maddesi yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde ortalama 79,2 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak 7-8 bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Karbonhidrat bulunuyor. Karbonhidratların en büyük faydası vücutta enerji ve ısı ihtiyacını karşılıyor olması. 1 gram karbonhidrat yaklaşık olarak vücudumuza 4 kalori kazandırıyor. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde yaklaşık olarak 12,78 g karbonhidrat bulunmaktadır.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde hiç kolesterol yok. Kolesterol oranı 0.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Lif bulunuyor. Günlük yaklaşık 25-30 gram arası tüketilmesi uygun olan lif 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde yaklaşık olarak 4.5 g olarak ölçümleniyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan Lif'in en büyük faydalarından birisi bağırsakların hareketlerini düzenlemesidir. Bu sayede bağırsaklar dışkıyı çok daha rahat dışarı çıkarırlar. Çikolatalı Kaplama Maddesi yediğimizde içerisindeki lif sayesinde düzenli tuvalete çıkarız ve bu da bizim zayıflamamız için önemli bir etken olabilir. Bunun dışında lifin diğer bir özelliği ise, kalp ve damar hastalarına iyi gelmesidir. Düzenli lif tüketenlerin tüketmeyenlere oranla damar tıkanıklığı gibi durumlardan daha uzak kaldığı belirtiliyor. Kolesterole de iyi gelen lif 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde 2,03 g olarak bulunuyor.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde yaklaşık olarak 0,82 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Çikolatalı Kaplama Maddesi tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde 2,14 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Çikolatalı Kaplama Maddesi yiyeceği de var. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde yaklaşık olarak 154,4 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Protein bulunuyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Çikolatalı Kaplama Maddesi dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de 2,01 g Protein bulunuyor.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Çikolatalı Kaplama Maddesi ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde yaklaşık olarak 13,2 mg sodyum bulunuyor. Peki Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Çikolatalı Kaplama Maddesi yiyerek sodyum almış olursunuz.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde yaklaşık olarak 0,8 iu A Vitamini bulunur. Çikolatalı Kaplama Maddesi tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Çikolatalı Kaplama Maddesi İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde C Vitamini bulunuyor. C Vitamini vücut sağlığımız için son derece önemli bir vitamindir. Özellikle bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi adına bol miktarda C Vitamini tüketmemiz gerekiyor. Çikolatalı Kaplama Maddesi yiyerek C Vitamini ihtiyacımızın bir bölümünü karşılayabiliyoruz. 1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde 0,22 mg miktarında C vitamini bulunmaktadır. C Vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirmesi dışında da faydaları büyüktür. Kronik hastalık riskini azaltır, yüksek tansiyonu yönetmeye yardımcı olur, kanda bulunan ürik asit seviyesini düşürür, demir eksikliğini gidermeye yardımcı olur, cilt sağlığını iyileştirir, yaraları iyileştirir, cilt ve saç için de son derece önemlidir.

Peki miktar olarak Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Çikolatalı Kaplama Maddesi yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Çikolatalı Kaplama Maddesi içerisindeki besinler ve miktarı...

1 Porsiyon (Orta) Çikolatalı Kaplama Maddesi İçindeki Besinler

  • 12,78 Karbonhidrat
  • 2,01 Protein
  • 2,14 Yağ
  • 2,03 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 13,2 Sodyum
  • 154,4 Potasyum
  • 35,8 Kalsiyum
  • 0,8 A Vitamini
  • 0,22 C Vitamini
  • 12,78 Karbonhidrat

1 Gram Çikolatalı Kaplama Maddesi İçindeki Besinler

  • 0,64 Karbonhidrat
  • 0,1 Protein
  • 0,11 Yağ
  • 0,1 Lif
  • 0 Kolesterol
  • 0,66 Sodyum
  • 7,72 Potasyum
  • 1,79 Kalsiyum
  • 0,04 A Vitamini
  • 0,01 C Vitamini
  • 0,64 Karbonhidrat

DİĞER



EN ÇOK BAKILAN BESİNLER

BESİN DEĞERLERİ


ÇİKOLATALI KAPLAMA MADDESİ İÇİNDEKİ BESİNLER

Karbonhidrat (g)
0
 
Protein (g)
0
 
Yağ (g)
0
 
Kolesterol (mg)
0
 
Sodyum (mg)
0
 
Potasyum (mg)
0
 
Kalsiyum (mg)
0
 
Vitamin A (iu)
0
 
Vitamin C (mg)
0
 
Demir (g)
0