İzleyenler Sarsılmıştı! Aşk-I Memnu Dizisi Bihter Ziyagil Nasıl Öldü? Bihter Ziyagil Kimdir?

İzleyenler Sarsılmıştı! Aşk-I Memnu Dizisi Bihter Ziyagil Nasıl Öldü? Bihter Ziyagil Kimdir?
YAYIN TARİHİ: 21.02.2022 13:44:00

Yayınlandığı zamana adeta damga vuran ve milyonları ekrana kilitleyen Aşk-I Memnu dizisi tekrar gündeme geldi. Aşk-ı Memnu'da Bihter karaterinin ölüm yıldönümü olması sonunda sosyal medyada en konuşulan isimler arasına Bihter Ziyagil girdi. Ünlü oyuncu Beren Saat'in dizideki rolü Aşk-ı Memnu Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil nasıl öldü? İ

Ünlü oyuncu Beren Saat'in dizideki rolü Aşk-ı Memnu Bihter Ziyagil kimdir? Bihter Ziyagil nasıl öldü? Sorusu tekrar araştırılmaya başlandı.  Halid Ziya Uşaklıgil'in Romantik drama Romanından uyarlanan aynı isimli Aşk-ı Memnu dizisinin başrol karakteri olan Bihter Ziyagil ölüm yıldönümü bundan dolayı Twitter'da 12 sene sonra yine gündeme geldi. 

AŞK-I MEMNU DİZİSİ BİHTER ZİYAGİL NASIL ÖLDÜ? BİHTER ZİYAGİL KİMDİR?


Ünlü oyuncu Beren Saat'in yaşam verdiği Bihter Ziyagil karakteri, dizinin finalinde ölerek herkesi üzmüştü. Bihter Ziyagil karakterinin ölümünün 11. sene dönümünde unutulmadı. 24 Haziran 2010'da final yapan dizideki Bihter Ziyagil karakteri, bugün Twitter'da TT oldu. Bihter Ziyagil, Halid Ziya Uşaklıgil'in Romantik drama Romanından uyarlanan aynı isimli Aşk-ı Memnu dizisinin başrol karakteridir. Soylu bir kız olan Bihter, 1975 senesindeki TRT yapımı televizyon dizisinde Müjde Ar, 2008 yapımı televizyon dizisinde ise Beren Saat doğrultusundan canlandırılmıştır.



Babasının ölümünden annesini mesul tutan Bihter, ona kin duymaktadır. Annesini mutsuz etmek amacıyla zekasını ve güzelliğini kullanmaktan çekinmez. Fakat yalnızlık ve hüzün içersinde Adnan Bey'le karşılaştığında, onun güvenilir elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar. Bu yolda Adnan Bey'in uzaktan yeğeni Behlül Haznedar ile tutkulu bir temas yaşar. Bihter, Behlül'ün ondan uzaklaşması ve son nokta olarak Adnan Bey'in, Behlül'le temasını öğrenmesi neticesi gururu yüzünden intihar eder.




AŞK-I MEMNU KONUSU NEDİR?

Firdevs Hanım, "Melih Bey takımı" diye adlandırılan bir ailedendir. Yaptığı evlilikten Peyker ve Bihter isimli iki kızı olmuştur. Eşi, Firdevs Hanım'a yazılmış aşk mektuplarını okuduktan sonra kriz geçirerek ölür. Kızları Firdevs Hanım'ı pek sevmez. Firdevs Hanım da kızlarından nefret etmektedir. Çünkü ona göre kızları onun gençliğini çalmıştır. Firdevs Hanım'ın kızları zaman içinde büyür ve Peyker evlenir. Firdevs Hanım ve kızları güzel görünmeye çok ehemmiyet verirler, çok zarif giyinirler. Firdevs Hanım, devresinin zenginlerinden Adnan Bey ile evlenmek istemektedir. Ama Adnan Bey Bihter’i ister. Firdevs Hanım bu evliliğe başta karşı çıkar fakat daha sonra kabul etmek mecburiyetinde kalır. Adnan Bey’in Nihal ve Bülent isminde iki çocuğu vardır. Nihal 15 yaşında, Bülent aşağı yukarı 9 yaşındadır. Adnan Bey'in eşi Bülent'in doğumundan anında sonra hayatını kaybetmiştir. Nihal evvel babasının yeni evliliğine soğuk bakar. Ama Bihter ile tanışınca içi ısınır. Bununla eş güdümlü, bundan sonra babasına karşı uzaklık almıştır. Ancak, Bihter'le konuda muhabakaya varamayan aşçı Şakire Hanım'ın, eşi Süleyman Efendi ve kızları Cemile ile eş güdümlü evden ayrılması nedeniyle Nihal Bihter'den de soğumaya başlar. Kardeşi Bülent'in yatılı okula gönderilmesinden de Bihter'i mesul tutmaya başlar.

AŞK-I MEMNU DİZİSİ FİNAL SAHNESİ 



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR