İstanbul'da Korkutan Tablo! Bu İlçelerde Vaka Patlaması Yaşandı! İlçe İlçe, Mahalle Mahalle Vakalar!

İstanbul'da Korkutan Tablo! Bu İlçelerde Vaka Patlaması Yaşandı! İlçe İlçe, Mahalle Mahalle Vakalar!
YAYIN TARİHİ: 8.04.2021 22:16:00

İstanbul'da alınan verilere göre vaka sayılarında büyük artış var! Her geçen gün vakalar artmaya devam ediyor. İstanbul'da vaka sayıları artan ilçeler hangileri? Hangi mahallelerde vaka patlaması yaşanıyor?

Son Dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Özellikler İstanbul'dan gelen son dakika verileri korkutan tabloyu gözler önüne serdi. İstanbul'da yaşanmaya devam eden vaka artışı korkutan nitelikteydi.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği, tarafından alınan verilere göre,  4700 aile hekiminden alınmış olan veriler ile HES uygulamasındaki renk skalasını özel algoritmayla sayısal veriye dökülmesi, bazı bölgelerde Koronavirüs röntgeni çekildi. Buradan alınan veriler İstanbul'da özellikle bazı bölgelerde, 10 Mart- 4 Nisan aralığında vaka patlaması yaşanmaktadır. İşte İstanbul için korkutucu rakamların detayları...

İSTANBUL'DA DURUM KÖTÜYE GİDİYOR!

Koronavirüs salgınında vaka sayılarında artışlar yaşanmaya devam ederken, üçüncü kez Türkiye’nin Vuhan’ı haline gelen İstanbul’dan alınan veriler, her geçen gün kötüye gittiğini, ilçe ve mahalle bazlı yapılan hesaplamalarının sonuçları, vaka artış oranları da özel bir algoritma ile ortaya çıkarmıştır.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Bilim Komisyonu üyeleri tarafından, “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulamasına göre renk skalasını, piksel bazlı olarak özel bir algoritma ile sayısal veriye dökülmüştür. Bu kapsamda kent genelinde 4700 aile hekiminden alınan veriler bir araya getirilmiştir. Buradan alınan verilere göre, doğruluk payının yüzde 99 olarak saptanırken, İstanbul’daki kırmızı ve sarı alan yoğunluğu son bir haftada yüzde 25.7 artış göstermiştir.

"VAKA ARTIŞ ORANLARINI YÜZDE 99 DOĞRULUK PAYI İLE YAYINLANDI"

İstanbul için alınan veriler kapsamında,  Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, hem elde edilen verileri hem de İstanbul’un Koronavirüs durumu hakkında şunları ifade etti;

“Hayat Eve Sığar uygulamasındaki renk skalasını piksel bazlı olarak sayısal veriye dönüştürdük. Sahadan elde edilen verilerle, piksel bazlı renk skalasındaki sayısal verileri birbiriyle karşılaştırdığımız özel bir algoritma sayesinde vaka artış oranlarını yüzde 99 doğruluk payı ile yayınladık.

Hayat Eve Sığar uygulaması gibi oluşturduğumuz veri seti de sürekli yenileniyor. Buna göre İstanbul’daki kırmızı ve sarı alan yoğunluğu son bir haftada yüzde 25.7 arttı. Örneğin vaka artışı olan bir ilçenin, vaka artışı olmayan bir ilçeye yarattığı risk de yüzde 7.5 oranında artmış durumda." açıklamaları yapılmıştır.

İSTANBUL'DA VAKA ARTIŞ ORANININ YÜKSEK OLDUĞU İLÇELER?

Açıklamalarına devam eden Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, "Biz buna kombine artış riski diyoruz. Söz gelimi Pendik’te vakalar ciddi oranda artıyorsa, Kartal ilçesinde hiç vaka artışı olmasa da kombine risk dolayısıyla yüzde 7.5’lik etkileşim olması kaçınılmaz." ifadeleri kullanıldı.

Alınan son verilere göre yüzde 99 doğruluk payı olan veriler, 10 Mart’tan 4 Nisan’a uzanan süreçte vaka sayısı artan ilçeler, sırasıyla Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane, Güngören, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Küçükçekmece, Kartal, Zeytinburnu, Esenyurt, Maltepe, Sancaktepe, vaka artış oranının en yüksek olduğu ilçeler olarak saptanmıştır.

EN AZ VAKA GÖRÜLEN İLÇELER?

İstanbul'da alınan verilere göre, en düşük vaka artış oranı olan ilçeler ise Adalar, Silivri ve Şile olarak tespit edilmiştir. Fakat buna rağmen Adalar ilçesi bile son bir haftada alınan verilere göre vaka artış oranı yüzde 211 olarak saptanmıştır. Bu da durumun hiç iyiye gitmediğinin ispatıdır.

İSTANBUL'DA VAKALAR DA PATLAMA!

10 Mart 2021 ve 4 Nisan 2021 haftasından bir önceki haftaya göre vaka artış oranlarına bakıldığında, Bağcılar’da %7.2, Gaziosmanpaşa’da %6.9, Bahçelievler’de %9.9, Bayrampaşa’da %7.5, Kağıthane’de %16.6, Güngören’de %14.1, Üsküdar’da %25.4, Ümraniye’de yüzde 28.8 ve Küçükçekmece’de ise %16.1 olarak tespit edilmiştir. Vaka patlaması olan ilçelerin ortalaması aşağıdaki gibidir;

Adalar: % 211.5


Silivri: % 115.4

Arnavutköy: % 77.5

Beykoz: % 68.2

Sultanbeyli: % 59.3

Beşiktaş: % 50

Tuzla: % 51.3

İSTANBUL'DA MAHALLE MAHALLE VAKA ARTIŞI?

- Bakırköy: Kartaltepe

- Bağcılar: İnönü ve Kemalpaşa

- Bahçelievler: Yenibosna, Soğanlı, Çobançeşme, Şirinevler

- Gaziosmanpaşa: Barbaros ve Sarıgöl

- Şişli: Halide Edip Adıvar, Eskişehir, Ayazağa, Maslak

- Beşiktaş: Gayrettepe, Akatlar, Ulus, Türkali, Bebek

- Esenler: Kazım Karabekir, Oruçreis, Namık Kemal

- Esenyurt: Örnek, Selahaddin Eyyubi, Mevlana

- Kadıköy: Göztepe, Hasanpaşa, Kozyatağı, 19 Mayıs

- Sultanbeyli: Mehmet Akif, Yavuz Selim, Turgut Reis

- Ümraniye: Ihlamurkuyu, Atatürk, Dumlupınar

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR