Instagram Kullanıcıları İçin Önemli Uyarı! Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Önemli Açıklama!

Instagram Kullanıcıları İçin Önemli Uyarı! Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Önemli Açıklama!
YAYIN TARİHİ: 6.05.2021 14:09:00

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya kullanıcılarına önemli uyarılar yapıldı. Özellikle Instagram kullanıcılarının dolandırıcılığa maruz kalmaması adına daha güvenli kullanım için yapılması gerekenleri sıraladı...

Emniyet Genel Müdürlüğ EGM, tarafından sosyal medya kullanıcılarını ilgilendiren önemli açıklama geldi. En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram için güvenilir kullanımına dair önemli uyarı ve açıklamalar da bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşıma göre; hesap çalınmaları, kişisel verilerinizin ele geçirilmesi ve yaşanan dolandırıcılık olaylarına ilişkin olarak maruz kalınmaması için yapılması gereken herşeyi tek tek sıraladı...

REHBERLİK AMACIYLA SİBERAY PROGRAMI BAŞLATILDI!

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından, son günlerde sıklıkla yaşanmaya devam eden özellikle başta ünlü kişiler olmak üzere, birçok Instagram kullanıcısının hesaplarının çalınmasından dolayı bu durumun önüne geçmek adına harekete geçildi.

Bununla ilgili yer alan habere göre güvenli internet kullanımını sağlamak adına vatandaşlara rehberlik amacıyla SİBERAY programının başlatıldığı belirtildi. Bu program ile sosyal medya hesaplarından güvenli Instagram kullanımına ilişkin bilgilendirmeler yapılmıştır.



Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda hesap çalınması, kişisel verilerin ele geçirilmesi durumuna dair yaşanan dolandırıcılık olaylarına maruz kalınmaması için yapılması gerekenler tek tek sıralandı;

GÜÇLÜ PAROLAYA SAHİP E-POSTA TERCİHİ

Yaşanan dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için buna göre, ilk olarak yapılması gereken, Instagram hesapları için güncel, iki adımlı doğrulama yönteminin kullanıldığı ve güçlü parolaya sahip e-posta tercihi yapılmasının önemi büyüktür.


GÜVENİLMEYEN ORTAK Wİ-Fİ

Dolandırıcılığa maruz kalmamak için diğer bir önemli adımda, güvenilmeyen, ortak Wi-Fi ağlarının kullanılmasıdır. Ayrıca Instagram kullanan kişinin kendisine ait olmayan telefon veya bilgisayar kullanılmamalı ve hesaba erişen her uygulamaya izin verilmemeli.

PAROLA ÖZEL KARAKTERLER İÇERMELİ!

Önemli bir kural da Instagram hesabınınızın parolası en az 8 karakterden oluşan bir parola olmalı. Ayrıca büyük ve küçük harf kullanımına dikkat edilmeli. Özel karakterlerin seçimide önemli (?,*.-) içeren ve bu parola da kimseyle paylaşılmamalıdır.

Ayrıca Instagram uygulamasına girerken iki faktörlü doğrulama yönteminin de kullanılması önemlidir.

"PANDEMİ DESTEĞİ"

Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada SİBERAY programının sosyal medya hesapları üzerinden telefonlara gelen aldatıcı mesajlara karşı da dikkatli olunması gerektiğine karşıda önemli uyarılar yapıldı.

EGM, "Pandemi desteği" ya da benzer isimler adı altında oluşturulan sahte site ve uygulamaların, zararlı yazılım yükleme amaçlı olduğuda yapılan uyarılar arasında.

EGM tarafından, Yetkili kurum ve kuruluşlarca yapılmayan duyurulara itibar edilmemesi gerektiğide belirtilmiştir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR