İngiltere'den Türkiye İçin Flaş Koronavirüs Kararı! Yolcular İçin Alınan Yeni Kararlar ve Şartlar...

İngiltere'den Türkiye İçin Flaş Koronavirüs Kararı! Yolcular İçin Alınan Yeni Kararlar ve Şartlar...
YAYIN TARİHİ: 7.04.2021 21:24:00

İngiltere'nin Türkiye'den gelen yolcular için yeni şartları nelerdir? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından paylaşılan 'Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu'nda' nelere yer verilmiştir?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele de önlemler alınırken, 15 Nisan 2021 tarihinde, Koronavirüs aşı pasaportu uygulamasına geçmeye hazırlanan İngiltere, direkt uçuş olmadığı için başka ülkeden aktarmalı olarak Türkiye'den gelen yolcular için de şartlarında yeniliğe gidildi. İşte yeni şartlar...

"10 GÜNLÜK KARANTİNA UYGULANACAK"

İngiltere'nin Türkiye'den gelen yolcular için yeni şartlar devreye almıştır. İngiltere tarafından uygulanan yeni şartlara, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından paylaşılan 'Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu'nda' yer verilmiştir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, "Türkiye'den İngiltere'ye gelen 11 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde yapılmış negatif COVID-19 antijen, LAMP, nükleik asit veya PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. 10 günlük karantina uygulanacak. 2'nci ve 8'nci günlerde masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere Covid-19 testi yapılacak. Ülkeye girişten önce doldurulacak bir form aracılığı ile karantina oteli ve yapılacak 2 Covid testi için rezervasyon numara bilgileri talep edilecek." ifadelerine yer verilmiştir.




"72 SAAT ÖNCESİNE AİT NEGATİF TEST SONUCU"

İngiltere tarafından daha önce Türkiye'den İngiltere'ye gelen yolcular için, kendi beyan edecekleri adreslerde, bir adres beyan edemezlerse eğer, devlet tarafından gösterilecek olan yerlerde 10 günlük karantina uygulaması yapılıyordu. Ayrıca İngiltere 11 yaş üstü yolcular için seyahatlerinin üzerinden en fazla 72 saat öncesine ait negatif test sonucunu talep ediliyordu.

"10 GÜN EV KARANTİNASI"

Koronavirüs ile mücadele de alınan salgın önlemleri kapsamında, İngiltere'den Türkiye'ye direkt uçuş seferleri yapılmamaktadır. İngiltere'den üçüncü ülkelerden son 10 gün içerisinde Türkiye'ye gelen yolcular 10 gün ev karantinasına alınmaktadır. Ayrıca 7'nci günde PCR testi negatif çıkan kişilerin karantinası sona ermektedir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR