Hababam Sınıfından Bir Veda Daha! Usta Oyuncu Hayatını Kaybetti…

Hababam Sınıfından Bir Veda Daha! Usta Oyuncu Hayatını Kaybetti…
YAYIN TARİHİ: 29.03.2021 12:14:00

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı... Hababam Sınıfı’nda rol alan oyuncu Fazıl Ender Uzun, 69 yaşında hayatını kaybetti. 1 hafta önce kemik tümörü teşhisi konulan Fazıl Ender Uzun'dan acı haber geldi. Uzun, vefatıyla sevenlerini yasa boğdu.

Hababam Sınıfı serilerinde de rol alan usta oyuncu Fazıl Ender Uzun, dün hayatını kaybetti. 1 hafta önce kemik tümörü teşhisi konulan Fazıl Ender Uzun'dan gelen acı haber sanat dünyasını yasa boğdu. 69 yaşındaki Fazıl Ender Uzun, dün hayatını kaybetti.

Fazıl Ender Uzun, bugün Küçükçekmece’de düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

FAZIL ENDER UZUN'UN HASTALIĞI NEYDİ?

Hababam Sınıfı'nın usta oyuncularından Fazıl Ender Uzun'a 1 hafta önce kemik tümörü teşhisi konulmuştu. Tümörün oldukça geç bir safhasında teşhis konulan oyuncu ne yazık ki hastalığa direnemedi ve 28 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

“IŞIKLARLA GİTTİN AMA GÖNLÜMÜZÜ AYDINLATMAYA DEVAM EDECEKSİN”

 ‘Hababam Sınıfı’nda ‘Boncuk’ karakterini canlandıran Ergun Sözen, rol arkadaşına Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla şu şekilde veda etti:


“O bizim Fazıl Uzun’umuz… Hababam Sınıfı’nın unutulmaz emekçisi, sinema ve tiyatroya gönül vermiş sevgili sınıf arkadaşımız… Bugün ışıklara gittin ama daima gönlümüzü aydınlatmaya devam edeceksin…” 

SANAT YAŞAMI HAKKINDA

Yeşilçam'ın en çok izlenen yapımlarından biri olan, izleyicileri gülmekten kırıp geçiren Hababam Sınıfı filminde oynayan isimlerden biri de Fazıl Ender Uzun'du. Uzun, Hababam Sınıfı'nda 'Öğretmenliğe amma da meraklıymışsınız' repliğiyle hafızalara kazınmıştı. Fenerbahçe maçları sonrasında Çamlıca Lisesi'ne girişte hep en ön sıradaydı.

Fazıl Ender Uzun, Hababam Sınıfı'ndan sonra kurduğu Üstün Sanat Tiyatrosu ile yeni sanatçılar yetiştiriyordu.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR