Gözler Orada! 14-15-16 Mart 2022 Doktorlar İş Mi Bıraktı? Doktorlar Neden İş Bıraktı? Ne İstiyorlar

Gözler Orada! 14-15-16 Mart 2022 Doktorlar İş Mi Bıraktı? Doktorlar Neden İş Bıraktı? Ne İstiyorlar
YAYIN TARİHİ: 9.03.2022 10:21:00

​14-15-16 Mart'ta hastaneye gidecek olanlar dikkat! Türkiye’de Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesini talep eden sağlık çalışanları, 14-15-16 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacak. Taleplerin karşılanmaması durumunda ise eylem devam edecek. Peki Doktorlar neden iş bıraktı? Doktorlar ne istiyorlar? 

​14-15-16 Mart tarihinde iş bırakacak aile doktorları ve aile doktorluğu çalışanlarını temsilen (AHESEN), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu, B.B.S.Ç Birlik ve Dayanışma Sendikası, Hürriyetçi Sağlık-SEN, Tabip-SEN ve Türk Sağlık-SEN gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Ankara ve İstanbul’da taleplerini bir kez daha tekrarlayacak. Peki Doktorlar neden iş bıraktı? Doktorlar ne istiyorlar?


 

14-15-16 MART 2022 DOKTORLAR İŞ Mİ BIRAKACAK? DOKTORLAR NEDEN İŞ BIRAKTI? NE İSTİYORLAR?

Etkin bir sağlıkta şiddet yasası bir an evvel çıkarılmalıdır.

30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilerek, aile doktorluğu bölümünde etkinlik gösteren dernek, sendika ve meslek örgütlerinin de görüşleri alınarak revize edilmelidir. İlgili genelgenin iş güvencesini yok sayan ve HYP (Hastalık Yönetim Platformu) ile alakalı maddeleri ivedilikle askıya alınmalıdır.

Aile doktorluğu çalışanlarının seneler amacıyla da meydana gelen hak ediş kayıpları telafi edilmeli ve hakedişler emekliliğe yansıtılmalıdır.


Aile sağlığı merkezi gider ödemelerini memur maaş zammına endekslemek ASM'lerin işleyişinin sürdürülmesini imkânsız duruma getirmiştir. Aile doktorları hekimlik görevlerinin yanısıra aynı vakit da işletmecidir. Mevcut uygulamada maaş artışı görüşmelerinde aile doktorluğu çalışanlarını kapsamamaktadır. Aile doktorluğu çalışanlarının hak edişleri ve cari gider ödemeleri, aile doktorluğu bölümünde etkinlik gösteren ve en çok delegesi olan sendika ile yapılmalıdır.



Koruyucu hekimlik uygulamalarını geliştirmek, işler duruma getirmek insana ve ekonomiye en büyük yatırımdır. Halkımızın sağlığı ve ülkemizin ekonomisi amacıyla var gücümüzle çalışmaya ve mücadele etmeye kararlıyız.

Taleplerimiz cevap bulmaması durumunda 14-15-16 Mart 2022 tarihlerinde de 3 gün iş bırakmaya gideceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.



DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR