Gökhan Özoğuz Eleştirdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yanıtladı: Suçumuz Yok Sorumluluğumuz Var

Gökhan Özoğuz Eleştirdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yanıtladı: Suçumuz Yok Sorumluluğumuz Var
YAYIN TARİHİ: 16.04.2021 11:30:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın artan vakalarla ilgili "Sorumlu 84 milyon Türkiye vatandaşıdır"sözlerine ünlü sanatçı Gökhan Özoğuz, tepkisini sosyal medya üzerinden göstermişti. Bakan Koca eleştirilere kayıtsız kalmadı…

Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrasında basına açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, bir gazetecinin "Artan vaka sayılarının sorumlusu gerçekten tedbir almayan vatandaş mı?" sorusuna, "Sorumlu hepimiziz, 84 milyon. Bilim Kurulu başından beri bu salgının, bulaşın nasıl olduğunu hep anlatageldi" demişti. Bu açıklama üzerine Gökhan Özoğuz sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstererek şu ifadelere yer verdi:

 “Tavan yapan vakalardan ben neden sorumluyum ya? 1 senedir kendimle konuşmaktan şizofren oldum, kongre falan da yok. Sayın Fahrettin Koca aşıları etrafa saçmadan bir de bizi mi aşılasanız acaba, belki biter virüs. Boş boş kapanacağımıza onu mu denesek?”

BAKAN KOCA TEPKİSİZ KALMADI


Bakan Koca, Özoğuz'un bu tweetini alıntılayarak eleştiriye yanıt verdi. Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gökhan Bey kardeşim, sorumluluk suçlamak manasına gelmez. Artan vaka sayısında suçumuz yok sorumluluğumuz var. 84 milyon beraber artırmadık vaka sayılarını ama birlikte mücadele etme sorumluluğumuz var. Destek olacağınızdan şüphem yok.”

ÖZOĞUZ: SEVE SEVE ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

Bakan Koca’nın bu cevabının ardından Özoğuz, yeni bir paylaşımda bulunarak, “Bizler her zaman seve seve bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu mücadelemiz sırasında, özellikle aşı konusundaki gayretlerinizin de, halkımızın can güvenliği için artmasını rica ediyoruz. Kolaylıklar dilerim” dedi.

Bakan Koca da ünlü sanatçıya cevaben; “Gökhan Bey, tekrar merhaba. Hep birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştıkça zorluklar kolaylaşacak. Aşı konusunda gerçek, algılanandan kat kat iyi, daha da iyi olacak. Mesajınız için teşekkürler.” ifadelerini kullandı.


DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR