Galatasaray son dakika ligden men mi edildi? TFF Madde 58'e göre ceza kapıda!

Galatasaray son dakika ligden men mi edildi? TFF Madde 58'e göre ceza kapıda!
YAYIN TARİHİ: 4.11.2021 09:59:00

​Galatasaray'a ligden men cezası kapıda! TFF Madde 58'e göre ceza kapıda! Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren sarı kırmızılı ekip UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna tam gaz devam ediyor. Turnuvada lider olan Galatasaray, bu hafta içi oynayacağı Lokomotiv Moskova maçını dolu tribünler önünde oynamak istiyordu. Bunun için başvuruda bulunan sarı kırmızılılara TFF'den ret geldi. Bunun üzerine Galatasaray'ın aldığı karar ortalığı karıştırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray ile TFF arasında yaşanan restleşme nedeniyle Galatasaray'a ligden men cezası gelebilir! Perşembe akşamı oynanacak Lokomotiv Moskova maçını tam kapasiteyle oynamak isteyen sarı kırmızılı ekibe TFF'den ret kararı gelmişti. Ancak Galatasaray'dan yapılan açıklama men cezasını gündeme getirdi.

Galatasaray, TFF'nin kararına karşın UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçına herhangi bir kısıtlama olmadan tribüne seyirci alacağını açıkladı. 

4 Kasım Perşembe akşamı oynanacak mücadelede herhangi bir seyirci kısıtlaması olmayacak. Bu gelişmenin üzerine Galatasaray'a ceza gelebilir. Bu ceza ligden men edilmeye kadar gidebilir.


MEN CEZASI GELEBİLİR

Spor hukukçusu Taner Ünlü yaptığı açıklamada; "TFF'nin Galatasaray'ın lisansını askıya alma ve iptal etme hakkı var. TFF, Galatasaray'ı Süper Lig'den men edebilir. Organizasyonu düzenleyen, futbolun patronu TFF. Her türlü futbol faaliyetlerini yönetme hakkı TFF'nin. Futbol kulüplerini temsil etmek üzere özel hukuk kurallarına tabi tff kurulmuştur. "Futbolu ben yönetiyorum" diyor, siz "hayır" diyorsunuz. Galatasaray'a sempatim vardır ancak koca bir kulüp nasıl böyle hukuksuz açıklamalar yapar. Şaşırıyorum." ifadelerini kullandı.

58. MADDE NE DİYOR?

1. Futbol müsabakaları ve organizasyonlar sırasında kulüpler ve bireyler tarafından işlenen tüm disiplin ihlalleri ve sportmenlik dışı davranışlar ve bu gibi kulüp ve kişilere uygulanacak disiplin cezaları TFF Yönetim Kurulu tarafından, genel kabul görmüş ulusal ve uluslararası
uygulamalar ile FIFA ve UEFA Disiplin Talimatları doğrultusunda çıkarılacak TFF Disiplin Talimatı’nda düzenlenir.


2. Disiplin Kurulları, kulüpler ve kişiler tarafından sergilenen tüm disiplin ihlalleri veya sportmenlik dışı davranışları ele alır ve karara bağlar.

3. Bu gibi disiplin ihlalleri veya sportmenlik dışı davranış ve tutumlara uygulanacak disiplin
cezaları esas olarak şunlardır:

1) Gerçek ve tüzel kişiler için:
a) İhtar;
b) Kınama;
c) Para cezası;
d) Ödüllerin iadesi.

2) Gerçek kişiler için:
a) İhtar;
34/46
b) İhraç;
c) Müsabakadan men;
d) Soyunma odası ve/veya yedek kulübesine giriş yasağı;
e) Stadyuma giriş yasağı;
f) Hak mahrumiyeti(Futbolla ilgili her türlü faaliyetten men edilme);
g) Lisansın askıya alınması.

3) Tüzel kişiler için:
a) Transfer yasağı;
b) Seyircisiz oynama;
c) Tarafsız sahada oynama;
d) Saha kapatma (Belirli bir sahada oynamama);
e) Belirli bir tribünün veya bölümün boş bırakılması;
f) Müsabaka sonucunun iptali;

g) İhraç;
h) Hükmen mağlubiyet;
i) Puan tenzili;
j) Bir alt lige düşürme.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR