Fatih Terim'e ne oldu? Fatih Terim'in hastalığı nedir? Fatih Terim en son sağlık durumu

Fatih Terim'e ne oldu? Fatih Terim'in hastalığı nedir? Fatih Terim en son sağlık durumu
YAYIN TARİHİ: 7.12.2021 19:37:00

Son dakika spor haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'den kötü haber geldi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim bel fıtığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Peki Fatih Terim öldü mü? Fatih Terim neden hastaneye kaldırıldı? Fatih Terim en son sağlık durumu nasıl?

Fatih Terim öldü mü? Fatih Terim neden hastaneye kaldırıldı? Fatih Terim en son sağlık durumu nasıl? Son dakika spor haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim bel fıtığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Bel fıtığı yani lomber disk hernisi omurları arasındaki kıkırdak dokunun yıpranma ya da zorlanma nedeniyle yırtılması, kopması ve yerinden kayması ardından sinir köklerinin sıkışması ile oluşur. Diskler, amortisör vazifiyeti gören, omurganın hareket becerisini sağlayan, omurlar arasındaki lastik sertliğindeki dokudur. Normalde sinir köklerine yakın yerleşmiş olan disk, bulunduğu yerden taşarak ya da koparak sinir köklerine baskı yapabilir. Bu halde bel ağrısı, bacak ağrısı, bacak uyuşması, kas güçsüzlüğü meydana çıkabilir. Bel fıtıklarının büyük fazlalığı bel omurlarının son ikisinde meydana gelmektedir.



BEL FITIĞI NEDİR? 


Omurilik, omurgamız süresince ilerleyerek her civarda sağ ve soldan birer dal olarak çıkan sinir kökleri ile organlarımızın çalışmasını ve kaslarımızın faaliyetlerini sağlamaktadır. Bel seviyesinden ayrılan dallar bacakların hareket ve duyusunu yönetim etmektedir. Anatomik olarak yumUşak ve olabildiğince titiz yapıda olan sinirlerimiz omurgamız doğrultusundan korunmaktadır. Omurgamız omuriliğin korunmasının yanısıra hareket sistemimizin de en mühim parçasıdır. Yani aynı vakitte hem en kıymetli hücrelerimizin korunmasından hem de hareketliliğin sağlanmasından sorumludur.



Bu hareketlilik omurlar arasında tespit edilen ve yastık vazifiyeti yapan kıkırdak dokular ve eklemlerle sağlanır.  Omurgalar arasındaki kıkırdak dokular yaş, şahsi alışkanlıklar, meslek gibi sebeplerle vakit içinde yıpranıp parçalanabilir. Bu kıkırdak dokunun omurilik ve sinir köklerine doğru taşması ya da kopup yer değiştirerek sinir köklerini sıkıştırması bel fıtığı olarak adlandırılmaktadır. Genellikle orta yaş grubundakiler olmak üzere her yaş, tür ve kiloda meydana çıkabilir. Meslek ile temaslı olarak yorucu geride bıraktığımız iş saatleri, hareket etmeyen hayat biçimi, süratli kilo alma, ani oluşturulan hareketler, haddinden çok ağırlık kaldırma gibi faktörler bel fıtığı vakalarında artışa niçin olur. Bel ağrısı çok süregelen bir hal olmasına karşın bütün bel ağrılarının nerdeyse yalnızca %1’i bel fıtıklarına bağlıdır. Bunlarında büyük bir alanı ilaçlar ve istirahat ile tedavi edilebilir.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR