Faiz Patlaması! Akılalmaz Oranlar! Bu Ay Başladı! İşte 50 Bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplamaları

Faiz Patlaması! Akılalmaz Oranlar! Bu Ay Başladı! İşte 50 Bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplamaları
YAYIN TARİHİ: 14.01.2022 09:11:00

Önümüzde ki günlerde yapılacak açıklamaları yatırımcılar heyecanla beklemektedir. Verilecek olan bu kararlar yılın ilk faiz kararı olacak ve piyasayı oldukça canlandıracağı yönünde söylentiler bulunmaktadır. Özellikle kur korumalı sisteme geçilmesiyle beraber TL vadeli mevduat hesaplarında bir yükseliş olmasıyla gözler PPK kurulundan çıkacak yeni karalara döndü.

Eğer yapılan bu doğru hamleden sonra piyasada ki yükselişin istikrarlı şekilde devam etmesi sağlanırsa yılın ilk çeyreğinde hızlı bir büyüme olacağı öngörülmektedir. Her ne kadar son dönemlerde vaka sayılarının artması ve kapanma ihtimalinin hala tartışılıyor olması piyasaların aşağı yönlü olarak ivmelenme ihtimalini canlı tutsa da ekonomi uzmanları artarda verilecek olumlu kararların piyasayı pozitif tutacağını belirtmektedirler. Burada faiz kararlarının açıklanacağı tarih de önem kazanmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında faiz kararları hangi tarihlerde açıklanacak? İşte detaylar!  Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

Faiz Kararları Hangi Tarihlerde Açıklanacak?


Yatırımcıların ve ekonomistlerin yoğun olarak olumlu kararlar çıkacağı yönünde görüş bildirdiği yeni ekonomik kararlar Para Politikası Kurlunun toplantısından sonra açıklanacaktır. 6 Ocak Perşembe günü yapılacak olan toplantıdan sonra piyasalarda ne tür bir ivmelenme olacağı henüz bilinmemektedir.

Bir önceki sene faiz kararları sabit tutulup daha sonra kademeli olarak artırılarak piyasada oluşacak şok etkisinin önüne geçilmeye çalışılmıştır. Aynı senenin sonbaharında ise faizler yeniden düşürülerek piyasalarda bir rahatlama olması sağlanmıştır. Bu senede aynı şekilde bir tavırla hareket edilebileceği yönünde haberler gelmektedir.

Faiz Kararlarından Ne Beklemek Lazım?


Yeni faiz kararlarıyla beraber kredilerde de bir düşüş olacağı ve insanların kredi kullanımına yönlendirileceği ve böylece bu olumsuz günlerde insanların nakit ihtiyaçlarını gidermesinin sağlanacağının altı çizilmektedir. Para politikalarına yeni bir çerçeveden bakılacağı yapılan kapsamlı çalışmaların devam edeceği de söylenmektedir.
Kamu bankalarına yönelik sermaye artırımına gidileceği bu şekilde bir kredi genişlemesiyle beraber piyasaların çok daha rahatlayacağı ön görülmektedir. Ayrıca yapılacak bir faiz koridoru sistemiyle para arzının kontrol altına alınması ve yatırımcılar için çok daha stabil bir zemin oluşturulması da toplantıdan çıkacak kararlar arasında yer alacağı düşünülen söylentilerdendir.

50.000 TL 36 Ay Vadeli İhtiyaç Kredileri













 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR