Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 12 Aralık Son Dakika EYT Yasası Müjdesi! Yaş Şartı Martı Yok Çıktı

Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 12 Aralık Son Dakika EYT Yasası Müjdesi! Yaş Şartı Martı Yok Çıktı
YAYIN TARİHİ: 12.12.2021 16:59:00

Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 12 Aralık Son Dakika EYT Yasası Müjdesi! Yaş Şartı Martı Yok Çıktı. EYT'de yer alınan süreç şuan maliyet hesaplama üzerinde devam ediyor. Fakat planlamada bir ileri aşamanın bekleme sürecinin kısaltılması tarafında bulunduğu açıklandı. AK Parti'nin 2022 senesinde EYT planlaması için elle tutulur bir adım atması bekleniyor. Ankara'dan gelen kulis bilgileri ise oldukça güncel. Peki ilk kimler emekli olacak?

Cumhurbaşkanı Son Noktayı Koydu! 12 Aralık Son Dakika EYT Yasası Müjdesi! Yaş Şartı Martı Yok Çıktı... Yaşa Takılanlar 1 Saat Önce Son Dakika Haberi bomba gibi patlama yaptı. Milyonlarca vatandaşlar EYT son dakika haberlerine kilitlenmiş durumda. EYT konusu ile ilgili siyasi gündem tekrardan hareketli zamanlar geçiriyor. Bu anlamda AK Parti ve MHP'nin meydana getirdiği Cumhur İttifakında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar bağlamında çalışmaların yapıldığı açıklandı. 




EYT'LİLERİN YAŞI BEKLEME SÜRECİ NASIL KISALACAK?

EYT yasa tasarısı herkesin bildiği üzere senelerdir bekleniyor. Şimdi gelen haberlerde durum daha ciddi bir hal aldı. Çeşitli formüller üzerinde fikir birliği yapılıyor.  Eski zamanlarda EYT sistemi üzerinde tekrar eski mevzuların açıldığı belirtildi. Bu kapsamda işlemiş dönemde AK Parti'nin ya da MHP'nin EYT'liler amacıyla öngördüğü düzenlemeler tekrardan ele alınacak.  Düzenlemede yer alan ilk formülün alanı emeklilik bulunduğu ve düzenlemenin 3600 günü olanın erken emekli olmasını öngörüyor. Bayanlarda 50 yaş erkeklerde ise 55 yaş katagorisi olabileceği konuşuluyor. 


Bir diğer formül ise kademeli emeklilik. Almanya modeli emeklilik ise emeklilik amacıyla her eksik sene amacıyla yüzde 2 ya da belirlenecek diğer bir oranda maaş kesintisi. Diğer bir model ise geçmişte çok konuşulan Finlandiya modeli Bu model ise her eksik sene amacıyla eksik maaşla emeklilik. Fakat gelecekte şartların tamamlanmasıyla haklarda tamamlanıyor. 



EYT ÇIKARSA İLK KİMLER EMEKLİ OLACAK?

EYT'nin şu gün çıkması durumunda yaş şartından dolayı yüzbinlerce kişinin hemen emekli olması bekleniyor. İşe giriş tarihi ile emeklilik yaş hesabına göre emekliliğine az kalmış olanların planlama ile anında emekli olması bekleniyor.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR