Evde En Kolay Ayçiçek Yağı Yapımı Tarifi! Evde Ayçiçek Yağı Yapma Makinası Nerede Satılıyor, Kaç TL?

Evde En Kolay Ayçiçek Yağı Yapımı Tarifi! Evde Ayçiçek Yağı Yapma Makinası Nerede Satılıyor, Kaç TL?
YAYIN TARİHİ: 8.03.2022 11:11:00

Evde ayçiçek yağı yapımı ile ilgili incelemeler sürat kazandı. Ayçiçeği bitkisinin tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, hafif bir tadı olan açık renkli bir bitkisel yağdır. Doymuş yağ seviyesi çok düşüktür ve çoklu doymamış yağ bakımında da zengindir. Vatandaşlar evde ayçiçek yağı nasıl yapılır sorusunun yanıtını arama motorlarında incelemeye başladı. İşte evde yapabileceğiniz en basit ayçiçek yağı yapımı tarifi!

Ayçiçek Yağı'na gelen fahiş zamlar sonrasında vatandaşlar çeşitli yollar aramaya başladı. Bu anlamda en fazla merak edilen konu ise evde en kolay Ayçiçek Yağı yapımı tarifi ve evde Ayçiçek Yağı yapma makinası oldu. Evde Ayçiçek Yağı yapma makinası aliexpress tarafından satılıyor ve ortalama olarak 2.000 TL civarındadır. 

4 LİTRE AYÇİÇEK YAĞI 80 TL 

YAĞ STOKLARI BİTTİ Mİ? SIVI YAĞ FİYATLARI ARTACAK MI, NEDEN PAHALANDI? TÜRKİYE'DE KITLIK MI BAŞLADI?
 

EVDE AYÇİÇEK YAĞI YAPMA MAKİNASI NEREDE SATILIYOR, KAÇ TL?


RG311 ayçiçeği çekirdeği yağı çıkarıcı Mini soğuk yağ pres makinesi sebze tohumları fıstık susam ceviz yağı baskı makineleri...



Evde Ayçiçek Yağı Yapma Makinası Satın Almak İçin Tıklayınız

EVDE AYÇİÇEĞİ YAĞI NASIL YAPILIR?


Hafifçe tadı, açık bir renge haiz olan ayçiçek yağı, ayçiçeği bitkisinin tohumlarından elde edilir.

İlk olarak ayçiçek bitkisi pişirilerek aslı alınır ve ardından prenslenerek yağı çıkartılır. Sonrasında çıkan yağ 48 farklı bezden süzülerek (haberlerim) yağ oluşturulur.

Gerekli malzemeler

35 kilo ayçiçek tohumu

35 kilo ayçiçek tohumunu 5 dakika süresince karıştırılarak tohumlar kavrulur. Sonrasında soyulmuş ve öğütülmüş çekirdeklerden prenslenerek yağ elde edilir. Sonrasında parçacıklardan kurtulmak amacıyla süzme arıtma süreci yapılır.

3 kilo çekirdekten 1 litre yağ çıkabilmektedir.





AYÇİÇEK YAĞI NASIL YAPILIR VE ELDE EDİLİR?

Ayçiçek yağı elde edebilmek amacıyla ilk olarak yetişkinleşmiş ayçiçeği bitkisinin tohumları toplanır. Bu tohumlar soyularak öğütülür. Sonrasında pek çok bitkisel yağ üretme tekniği olan soğuk presleme kullanılır. Bu şekilde soyulmuş ve öğütülmüş tohumlardan yağ elde edilir. Bunun yanı sıra büyük fabrikalarda genelde sıcak presleme prosedürü yapılmaktadır ve bu prosedürün kullanıldığı yerlerde istenmeyen parçacıkları yağdan temizlemek hedefiyle ekstra arıtma işlemleri uygulanır.

Satışa sunulmadan evvel imal edilen yağlar depolanmaktadır. Bu süreçte ilgi edilmesi gereken birtakım şartlar vardır. Bitkisel yağlar güneş ışığına direkt olarak maruz kalmayacak biçimde ve 20 °C'in altındaki sıcaklıklarda depolanmalıdır. Bu şartlar sağlandığı takdirde ayçiçek yağı en çok on iki ay süresince bozulmadan depolanabilir.



AYÇİÇEK YAĞI FAYDALARI

Ayçiçek yağı amacıylade barındırdığı Omega9 ve Omega6 yağ asitlerine ek olarak K,E,D ve A vitaminlerinde bol miktarda içermektedir. Ayçiçek yağı hücrelere hasar veren moleküllerin etkisini azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü, tansiyonu ve kan dolaşımını düzenlemeye yardım eder.

Ayçiçek yağı diyabet hastalarının insülin ihtiyacını azaltır ve damar sertliğine karşı korur. Karaciğer korumasında etkin rol oynarken çocukların sıhhatli beyin gelişimlerine destek olur. Ölçülü ve derli toplu kullanıldığında cildi nemlendirir ve genç bir manzara elde edilmesini sağlar.

AYÇİÇEK YAĞI NEDİR?

Ayçiçeği bitkisinin çekirdeklerinden yani tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, hafif bir tadı olan açık renkli bir bitkisel yağdır. Bol miktarda doymamış yağ asitlerini bünyesinde bulundurur ve çoklıkla gıda hedefli kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra ilaç sanayisinde ve biyodizel yapımında da kullanılmaktadır. Dünyada en çok imal edilen dört bitkisel yağdan bir tanesi ayçiçek yağıdır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR