Ethereum ile İlgili Bilmeniz Gereken 7 Unsur

Ethereum ile İlgili Bilmeniz Gereken 7 Unsur
YAYIN TARİHİ: 16.06.2022 11:03:00

Ethereum, en değerli ikinci kripto para birimidir. Birinci sırada, en eski kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) vardır. Bitcoin’in açtığı yoldan ilerlemiş ve blok zincir dünyasında yeni kapılar açmıştır. Akıllı sözleşmeler, merkeziyetsiz uygulamalar ve merkeziyetsiz finans (DeFi) Ethereum sayesinde yaygınlaşmıştır.

Sizin için Ethereum ile ilgili bilmeniz gereken 7 unsuru derledik.

Ethereum Ne için Kullanılır?

Bu ağ, eşler arası para transferinin yanı sıra akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmaya olanak sağlayan merkeziyetsiz bir blok zincir ağıdır. Bir başka deyişle, Ether ile aracılar olmadan istediğiniz kişiye para gönderebilirsiniz. Bununla beraber geliştiriciler, blok zincir üzerinde akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar oluşturabilir, yeni tokenlar yaratabilir. Bugün birçok altcoin bu blok zincir üzerinde yaratılmış durumdadır.


Ağın kripto para birimi Ether (ETH), ağın özelliklerini destekler. İşlem ücretleri de ETH ile ödenir.

Ethereum Nereden Alınır?

Ether güvenilir kripto para borsalarından itibari para ya da başka kripto paralar karşılığında alınıp satılabilir. Bitlo.com gibi güvenilir yerli kripto para borsaları üzerinden Türk lirası ile ETH de alabilirsiniz.

ETH Arzı Sınırsız mı?

ETH arzı bitcoin’in aksine sınırsızdır. Ancak 2022 sonuna kadar tamamlanması beklenen Ethereum 2.0 yükseltmesi ile beraber Ether üretmek giderek zorlaşacak. Uzmanlar bunun, arzı sınırsız olsa da tokenı deflasyonist bir yapıya sokabileceğini düşünüyor.

Ethereum Neden Düşüyor?

ETH fiyatı, yüksek satışlar gerçekleştikçe düşer. Çünkü bu, talep sabitken arzın yükselmesine neden olur. Bir başka deyişle arz - talep dengesi arz lehine bozulunca Ether fiyatında düşüş yaşanır.

Ethereum Neden Yükseliyor?

Çok sayıda ya da büyük miktarda ETH alımı piyasalardaki arzı azaltır. Talep sabitken arzın azalması, ETH fiyatının yükselmesine neden olur. Yani arz - talep dengesi talep lehine bozulunca Ether fiyatında yükseliş yaşanır.

Dolaşımda Ne Kadar Ethereum Var?

2022 Nisan ayı itibarıyla dolaşımda 120.440.605 Ether bulunmaktadır.

Ethereum Ağındaki Tokenlar

ETH token ağı, üzerinde yeni kripto paralar yaratılabilen bir blok zincirdir. Ağda ERC standardında token yaratılabilir. ERC standartları, token yaratmak için izlenmesi gereken bir tür yönergedir. En yaygın ERC standardı ERC-20’dir. ERC-20 tokenları arasında en popüler olanlar ise Chainlink (LINK), Tether (USDT), OMG Network (OMG), 0x (ZRX), Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) olarak gösterilebilir.

Airdrop ile Hediye Coin Nasıl Kazanılır?

Kripto dünyasında sürekli kazanç nasıl sağlanır diye kendinize soruyorsanız bunun tek bir cevabı var: Airdrop veya hediye coin kampanyalarına katılmak!
 
Bitlo kripto para borsasında sürekli yeni kampanyalar düzenleniyor ve hediyeler coin/token olarak veriliyor. Bunları takip etmek için borsanın Kampanyalar sayfasını ziyaret ederek güncel kampanyalara hemen katılabilirsiniz.

3 Milyon TL Değerinde WAVES Daha Hediye

 
26 Nisan - 25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bitlo’nun güncel WAVES kampanyasına katılmayı unutmayın. Daha önce 3 milyon TL ödül dağıtan borsa devam kampanyası olarak +3 Milyon TL daha dağıtıyor. Siteyi ziyaret ederek detayları öğrenebilirsiniz.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR