Ersin Korkut’un ‘Diyarbakır’ Açıklamasına Tepki Yağdı. Korkut İfadeleri İçin Özür Diledi...

Ersin Korkut’un ‘Diyarbakır’ Açıklamasına Tepki Yağdı. Korkut İfadeleri İçin Özür Diledi...
YAYIN TARİHİ: 12.04.2021 11:55:00

Oyuncu Ersin Korkut'un sosyal medyada yayınlanan videosunda söylediği sözler tepki çekti. Diyarbakır için 'başkent' yorumu yapan Korkut, 'kendimi doğru ifade edemedim, özür dilerim' dedi.

Ersin Korkut, Diyarbakır'a gitti. Bir arkadaşı ile TikTok videosu çeken Korkut, 'Diyarbakır'ı nasıl buldun?' soruna 'Başkentimiz' yanıtını verdi.

Ersin Korkut, aynı kişinin "Sen de başkanımız olmak ister misin?" sorusu karşısında ise "Başkan ben olayım" ifadelerini kullandı. Oyuncunun yanındaki kişi ise "Belki ülke daha iyi yönetilir" dedi.
ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU

Diyarbakır için 'başkent’ ifadesini kullanan Korkut’a tepkiler çığ gibi büyüdü. Ersin Korkut’a Türkiye’nin başkentinin Ankara olduğunu hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, ‘Ersin Korkut Tutuklansın' hashtagi açtı. 


Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, başlık altında binlerce yorum yaparak Ersin Korkut ve yanındaki şahsı eleştirdi.
“DÜŞÜNCEMİŞ DOĞRU İFADE EDEMEDİM”

Oyuncu, yorumların ardından "Diyarbakır'ı bu yörenin bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Tabii ki bir tek başkentimiz vardır ve Ankara'dır" diyerek takipçilerinden özür diledi.

"Ben Diyarbakır'ı bu yörenin, bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Hatta gündüz bunu anlatan bir paylaşım yaptım. İzmir Ege'nin kültür başkenti, merkezidir. Bunun gibi... Bu anlamda söyledim ama düşüncemi doğru ifade edemedim. Ben siyasetten anlayan bir insan değilim. Tabii ki bir başkentimiz vardır ve Ankara'dır. Çok üzgünüm. Ben Türkiye'de herkesin birlikte mutlu bir şekilde yaşamasından başka hiçbir şey düşünmem. Herkesten özür dilerim"


DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR