Emine Şenlikoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Neden TT Oldu? Emine Şenlikoğlu Neler Söyledi?

Emine Şenlikoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Neden TT Oldu? Emine Şenlikoğlu Neler Söyledi?
YAYIN TARİHİ: 7.03.2022 10:42:00

Emine Şenlikoğlu kimdir, ne söyledi? Soruları bir anda Twitter'da gündem olmuş durumda. ”Atatürk ve İnönü MEB’i 100 yıllığına ABD’ye verdi, vakit 2023’te doluyor” Söylemi olay olan Emine Şenlikoğlu kimdir, nereli, kaç yaşındadır? 27 Mayıs 1953, Giresun doğumlu Şenlikoğlu, İslamî içerikli kitap ve Roman yazarlığı ve konferansları ile tanınıyor.

''Atatürk ve İnönü MEB'i 100 yıllığına ABD'ye verdi, vakit 2023'te doluyor'' açıklaması ile gündem yaratan Emine Şenlikoğlu kimdir, nereli, kaç yaşındadır? 27 Mayıs 1953, Giresun doğumlu Şenlikoğlu, İslamî içerikli kitap ve Roman yazarlığı ve konferansları ile tanınıyor.

EMİNE ŞENLİKOĞLU KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA? 

Emine Şenlikoğlu, ilkokul ve İmam-Hatip lisesi eğitimini dışarıdan tamamladı ve evliliği ardından ilâhiyatçı olan eşi Recep Özkan ve başka özel eğitimcilerden dersler aldı.

Öncelikle Hristiyanlık dini ve İncil üstüne incelemelerde tespit edilen Şenlikpoğlu ileri senelerde yoğunlukla İslam dini üstüne incelemeler yapmaya başladı. 1984 senesinde yazdığı ilk kitabından (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar) ötürü yargılandı ve 2,5 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Emine Şenlikoğlu, 1985 senesinden beri Genel Yayın Yönetmeni olarak Mektup dergisinde çalışmakta ve Türkiye’nin farklı illerinde ve dış ülkelerde konferanslar vermekte.


13 Mayıs 2015’te de Emine Şenlikoğlu, cemaat lideri Adnan Oktar’ın şikâyeti üstüne açılan bir dava kapsamında ifadesi alınmak üzere, Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

İlâhiyatçı, gazeteci yazar Recep Özkan ile evli, iki çocuk annesidir.

İstiklal Marşı okunurken ayakta saygı duruşunda bulmaktan hoşlanmadığını söyleyerek, marş okunurken oturulmasını önermiş olan Şenlikoğlu, marşın bestesinin garip olduğunu, marşa saygı duruşunda bulunmanın ‘dinsizler’ doğrultusundan çıkarılan bir adet olduğunu söylemesi ile biliniyor. AKP’li belediyelerin programlarına sık sık misafir olan, Şenlikoğlu, en son bir programda ”Atatürk ve İnönü MEB’i 100 seneliğine ABD’ye verdi, vakit 2023’te doluyor”demesi ile gündem oldu.






 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR