Ebru Şallı’dan Demet Akalın’a Gönderme: Çocukların Yeri TikTok’lar Değil…

Ebru Şallı’dan Demet Akalın’a Gönderme: Çocukların Yeri TikTok’lar Değil…
YAYIN TARİHİ: 8.04.2021 12:20:00

Önceki gün Nişantaşı’nda görüntülenen Ebru Şallı, Demet Akalın’ın 7 yaşındaki kızı Hira’nın TikTok uygulamasında 7 bin TL harcamasıyla ilgili soruya çarpıcı yanıt verdi.

Ebru Şallı, önceki gün Nişantaşı’nda bulunan bir klinikten çıkarken görüntülendi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ilaç takviyesi aldığını belirten Şallı’ya Demet Akalın'ın 7 yaşındaki kızı Hira'nın bir Tik-Tok fenomenine 7 bin TL göndermesi hakkında ne düşündüğü soruldu.

“ÇOK ŞÜKÜR KİTAP OKUYAN, SPOR YAPAN BİR ÇOCUK YETİŞTİRDİM”

Şallı gündem olan soruya şu cevabı verdi: “TikTok’lar bence çocukların yeri değil. Çocuklarıma TikTok, sosyal medya konusunda pek izin vermiyorum. Zaten onların ilgi alanı değil.
Oğlumun Instagram’ı yok. Çok şükür kitap okuyabilen, spor yapan, bir çocuk yetiştirdim. Sosyal medyada hepimiz varız ama çocukların çok küçük yaşlarda TikTok’larda dans falan etmesi bana biraz fazla ve aşırı geliyor.” 

Ünlü sunucu, muhabirlerin “Demet Hanım biraz daha dikkatli olsun diyebilir miyiz” sözüne “Tabii” şeklinde karşılık verdi.

“ANNE BABALAR DİKKAT!”

Demet Akalın’ın kızı Hira, TikTok fenomeni ‘Uzunmakarna’ adıyla bilinen Özgür Balakar’ın canlı yayınına annesinin kredi kartından tam 7 bin TL göndermişti.

Şarkıcı Demet Akalın kredi kartından 7 bin TL çekilince büyük panik yaşadı. Hemen hesaplarını kontrol eden Akalın, gerçeği öğrenince şoke oldu. Sosyal medya hesabından yaşadığı olayı paylaşan ünlü şarkıcı anne ve babaları şöyle uyarmıştı:
“Hira bugün online derste moladayken, biz de canlı yayındayken TikTok’a, bize gelen kızlardan birinin canlı yayınına giriyor. Kız ‘bana çiçek gönder, böcek gönder, teşekkür ederim Hira’ diyor ve kredi kartımdan 7 bin TL çekiliyor. Para giden kişiyle konuşuyorum bana ‘bunun muhatabı Apple’ diyor. Oraya başvuruyoruz, geri dönüş yok. Bu nasıl bir sahtekarlık, bu nasıl bir soygunculuk arkadaşım! Anneler babalar uyarıyorum; hesabımdan sürekli para çekiliyor.”


KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Demet Akalın’ın açıklamalarının ardından kendini savunan Özgür Balakar: “Ben bugün canlı yayında yüzüme maske yapıyordum, makyaj yapıyordum. Canlı yayında hediyeler gönderildi. Ben de teşekkür ettim. Hediyeleri gönderen H.K. isimli bir kullanıcı adıydı. Profilinde sadece ‘Hira’ yazıyor. Bana dediler ki ‘Demet Akalın’ın kızı o.’ Ben de daha önce Demet Abla’ya gitmiştim. Hira’yı da görmüştüm. Canlı yayında ‘Teşekkürler Hira’cığım. Sen isen bir tane gül gönder’ dedim. Gülün de fiyatı 30 kuruş falan. Öğrendim ki Demet Akalın’ın haberi yokmuş olanlardan. Hira bana onları göndermiş. Her gün hediyeler geliyor bunu sorgulamıyorsun. Zaten ben onun Hira olduğunu anlamadan görkemli şato ve spor araba, fazla para. Bana görkemli şato yollamış.” ifadelerine yer vermişti.
"BENİM MUHATABIM ÖZGÜR BALAKAR DEĞİL"

Yaşananlardan sonra yeni bir açıklamada bulunan Akalın, şu ifadelere yer vermişti:
“Şu an Apple'a dilekçe verdim bakalım inceleyip geri veriyormuş. Kartın limiti, günlük limit dolduğu için duruyor. Yoksa hala çekmeye devam edecek. Benim muhatabım Özgür Balakar değil, sistemle alakalı. Bunu 18 yaş büyükten isteyebilir, kazanabilir ama sistem yanlışlığı var. Bana yüzlerce mesaj geldi "Bizim de böyle çok paramız gitti" diye.

7 bin lira ama mevzu para değil ve ortada bir hediye yok, her şey sanal. Her hafta Hira'nın limiti var 89 lira, "Anne alabilir miyim?" der, ben de yüklerim. Çocuk kartla alışveriş yaptığını bilmiyor ki. 13 yaş altındakiler bunu hep yapıyormuş, ben nasıl, ne yapayım, elinden mi alayım? Oyunda bir kart sistemi yok sana şifre ya da bilgi sormuyor. Banka bana gönderi yapmış, "Size mi ait?" diye. Ben de bakmadım, sonra baktım 950 lira sırayla 6 kez çekilmiş.

Özgür bana, "Abla senin benden talebin var mı geri vereyim" diyor. Ben olayın oraya gitmesini istemiyorum ki olayın boyutu oraya gitmiyor. Kim ne alırsa alsın beni ilgilendirmiyor. Eskiden 900'lü hatlar vardı. Bu onun gibi bir şey. Büyük insandan istediğini alabilirsin ama bu çocuk işin içinde olunca başka bir şey. Çok büyük bir açık bu dijital dünyada. Denetim sistem eksikliği var.”

"SUİSTİMAL EDİLMEMELİ"

Akalın, ayrıca öz eleştiride bulunarak "Yazanlar var, "Küçücük çocuğun eline niye onu verdin?" diye. Ya bu devirde hangi çocuğun elinde iPad yok, ama bu suistimal edilmemeli. Tabii ki veli olarak, ebeveyn olarak suçumuz yok mu, var! Ama ben hiç anlamadığım için kartı oraya tanımlamışım. Orada onun limiti oluyormuş, bilmem ne düğmelerine basıyormuşsun falan... Ben de yeni öğrendim. Ben internetten hiç anlamıyorum zaten, internetten hiç alışveriş yapmadım pandemide öğrendim" demişti.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR