Devletten 30 Bin TL Geri Ödemesiz Yardım Alabilirsiniz! Peki Ya Şartlar Neler?

Devletten 30 Bin TL Geri Ödemesiz Yardım Alabilirsiniz! Peki Ya Şartlar Neler?
YAYIN TARİHİ: 21.07.2021 23:12:00

30 bin TL destekten yararlanmak için şartlar nelerdir? Kimler 30 Bin TL yardımdan yararlanabilecek?

Devlet tarafından destekler sürüyor. Ekonomik yönden vatandaşın rahat nefes alması adına rahatlatacak destekler sunulmaya devam ediyor. Bu kapsamda vatandaş tarafından devlet tarafından verilen destekler yakından takip ediliyor araştırılmaya devam ediyor.

Son olarakta devlet tarafından duyurusu yapılan ev onaranlara prefabrik ve betonarme ev yapacak olanlara verilecek olan destek vatandaşın yüzünü güldürdü. Evini yenilemek isteyenler için de devlet desteğe devam ediyor. Peki bu yardımlar kimlere verilecek? Kimler yararlanabilecek detayları araştırılıyor...

30 BİN TL'YE KADAR DEVLET YARDIMI VERİLİYOR!

Devlet tarafından bir çok farklı ihtiyaç için vatandaşı ekonomik anlamda rahatlamak adına için nakdi destek ödemeleri devam etmektedir. Çeşitli iftiyaçlar için farklı başlıklar altında devlet destekli verilen nakdi destek ödemeleriyle, bütçelerini rahatlatmaya çalışan vatandaşlar, devlet tarafından verilen destekleri yakından takip ediyor.

Devlet destekli olarak verilen bu yardımlarından biri de ihtiyaç sahibi olan ailelere destek sağlamak için verilen 30 bin TL'ye kadar nakdi destek olmaktadır. Son dönemlerde Prefabrik villa ve ev modelleri tercih edilmeye ve gündemde yer almaya başladı. Devlet tarafından verilen hibe desteği ödemeleri de bu evler için geçerliliğini korumaktadır.

BU DESTEKTEN YARARLANMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?


Devlet tarafından verilen 30 bin TL destek yardımından yararlanmak için ilk olarak vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Bu yardımdan yararlanmak için bunların dışında, bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin, "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" şartına da uyuyor olmaları gerekmektedir.

Verilecek olan bu yardımdan yararlanabilmek için sadece alt gelir grubu muhtaç aileleri kapsayacağı ifade edilmiştir. Devlet tarafından verilen geri ödemesiz 30 bin TL'ye varan destek alabilmek için aşağıda belirtilen şartlara uyuyor olmak gerekmektedir;

Yardımdan yararlanmak için, oturulması mümkün olmayan, eski, bakımsız ve sağlıksız evler olması gerekmektedir.

Ekonomik anlamda muhtaç olmak şartı aranmaktadır.

Ayrıca hane halkının aylık gelir toplamının, tek kişi başına düşen net asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması (701,32 TL'yi aşmamak) şartı aranmaktadır.

Belirtilen bu şartlardan yararlanmak için, dul olmak, tek ebeveynli olmak, engellilik ya da yaşlılık gibi özel şartlardan bir tanesini taşımak gerekmektedir.

Onarımı yapılacak veya da üzerine yeni prefabrik ev dikilecek arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak şartı da aranmaktadır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR