Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Dakika 2022 Yılı Asgari Ücreti Açıkladı! Hükümetten Seçim Hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Dakika 2022 Yılı Asgari Ücreti Açıkladı! Hükümetten Seçim Hamlesi!
YAYIN TARİHİ: 7.12.2021 10:05:00

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biride Asgari Ücretin 2022 yılında ne olacağı konusu olmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan en son açıklamalarda 2022 yılında yapılacak asgari ücret zammının bugüne kadar görülmemiş miktarda bir artışla gerçekleşeceğini açıklamış idi.

Her yıl yılın son ayları yaklaştıkça ülkemizde konuşulan gündemlerden biride asgari ücretin ne kadar olacağı söylemleridir. İçinde bulunduğumuz dönemde artan döviz kurları ve artan enflasyon rakamları ile asgari ücret zammının ne kadar olacağı konusu geçmiş senelerden daha merakla beklenmesine sebep olmuştur. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Asgari ücret konusunda yaptığı açıklamalarda kesin bir rakam vermemekle beraber bugüne kadar yapılmış en büyük zammın gerçekleştirileceği yaşanan ekonomik dalgalanmalardan asgari ücretle çalışan kesimin ezdirilmeyeceğine dair net açıklamalarda bulunmuş idi.


 
2022 Asgari Ücret Rakamı Belli Oldu mu?

2022 yılının yaklaşması ile birlikte asgari ücretin ne olacağı ile ilgili söylemlerin ardı arkası kesilmemektedir. Kulislerde konuşulan asgari ücret rakamlarına her gün bir yenisi eklenmekle birlikte geçen hafta içerisinde asgari ücretin 3500 ile 3700 arasında olabileceği ihtimalleri belirmişti.

Ancak Cumhurbaşkanının en son yaptığı açıklamadan sonra kulislerde dolaşan başka bir iddiaya göre döviz tarafında yaşanan son haftaki gelişmeler ve dövizin bir türlü artışının durdurulamamasının ardından asgari ücretin 4000 TL olabileceği konuşulmaya başlanmıştır. Bununla birlikte konuşulan konular arasında asgari ücret çalışanlarının vergi yükünün azaltılması ile eline geçen para miktarında da değişimler olabileceği konularıdır.




Enflasyon rakamlarının geçen hafta içerisinde beklentinin üzerinde gerçekleşmesi ile birlikte gözler yine asgari ücret artışına çevrilmiş durumdadır. Enflasyon rakamının üzerinde gerçekleştirilecek artış rakamları ile birlikte asgari ücrete yapılması beklenen zam oranının yüzde 22'ler üzerinde olması beklenmektedir. Aralık ayı başında yapılan asgari ücret tespit komisyonunda beklenti rakamları alınmış idi. Ancak sonrasında açıklanan enflasyon rakamlarının beklenti üzerinde açıklanması ile gözler yapılacak ikinci toplantıya çevrilmiş durumda. Asgari ücret ikinci toplantısı 7 Aralık Salı günü yapılacak olup üçüncü toplantı ise 9 Aralık tarihinde yapılacaktır.



Türkiye nüfusuna oranla yüksek oranda asgari ücret çalışanlarının egemen olduğu bir ülke durumunda. Hal böyle olunca birçok kesimin gözü kulağı bu toplantılardan çıkacak kararı beklemektedir.
 
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR