Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekliye Yılbaşı İkramiyesi Verilecek Mi Söyledi, 1100 TL Yılbaşı İkramiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekliye Yılbaşı İkramiyesi Verilecek Mi Söyledi, 1100 TL Yılbaşı İkramiyesi
YAYIN TARİHİ: 2.12.2021 19:52:00

Geçtiğimiz gün emekliler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında emekliye, tıpkı yılda iki defa bayramlarda verilen ikramiyeler ile benzer bir ikramiye var mı sorusunun da gündeme gelmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekliye Yılbaşı İkramiyesi Verilecek Mi Söyledi, 1100 TL Yılbaşı İkramiyesi... Her yıl kurban ve ramazan bayramlarında 1.100 TL olarak verilen emekli ikramiyesinin 2022 Ocak ayından itibaren yılbaşında da verilip verilmeyeceği merak edilmeye başladı. İşte emekliye yeni yılda ikramiye müjdesinin detayları…



Yılbaşında Emekliye İkramiye Gelebilir

Yılda iki defa Kurban ve Ramazan Bayramında verilen emekli ikramiyesi için yeni bir alternatif ortaya çıktı. Yılbaşında da aynı oranlarda ikramiye verilmesini isteyen milyonlarca emekli, 1.100 TL’nin 2022’de verilip verilmeyeceğini merak etmeye başladı. Emekliler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise maaş zamlarına ve emeklilerin durumuna yönelik olumlu açıklamaları sonrasında yeni yılda ikramiye verileceği konusunu gündeme getirdi. 



Aralık ayı içinde yılbaşında 1.100 TL ikramiye alıp almayacaklarını merak eden emekliler için kesin kararının verilmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde belli olması beklenen ikramiye müjdesine göre, eğer Meclis tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlanırsa, Türkiye’deki tüm emekliler hiçbir koşul, şart ve başvuru gerekmeksizin 1.100 TL yılbaşı ikramiyesi alabilecek. 


Milyonlarca Emekli Müjdeli Haberi Bekliyor

Aralık ayı içinde belli olması beklenen emekliye yılbaşı ikramiyesi, yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliye yönelik son dönemde verdiği olumlu işaretler bu konuda milyonlarca emekliyi sevindirmiş durumda. Özellikle son aylarda artan hayat pahalılığı karşısında ek destek arayan birçok emeklinin, gelecek söz konusu ikramiyeler ile cebini rahatlatmak istediği ifade edildi. 

Her yıl dini bayramlarda verilen 1.100 TL emekli ikramiyesine ek olarak yeni düzenlemenin gelmesinin ardından yılbaşında da emekliler için aynı oranda maaşa ek ödeme yapılması bekleniyor. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm emekli vatandaşlara ödenene ikramiyeler arasına bir yenisinin daha eklenmesini isteyen milyonlar taleplerini iletmeye başladı. Hükümetin ise söz konusu ikramiyeler hakkında ne yönde bir adım atacağı merak edilmeye başladı. 



Bankalardan Emeklilere Yılbaşı Kampanyası Gelmeye Devam Ediyor 

Yılbaşından itibaren ikramiye bekleyen milyonlarca emekli için kamu bankaları başta olmak üzere bankacılık sektöründe faaliyet gösteren birçok banka tarafından emekliye özel ikramiye ve uygun finansman seçenekleri sunulmaya devam ediyor. Özellikle emekli maaşının ilgili bankadan almayı taahhüt edenler için 2.500 TL’ye kadar ek nakit promosyon fırsatı sağlanacak. Birçok bankanın benzer oranlar ile 2 bin liranın üzerinde sunduğu nakit ikramiyelerinin bir benzeri de bu yıl devlet tarafından verilmesi bekleniyor. Aralık ayı boyunca başvuruları almaya devam edecek bankaların nakit desteği arayan emekli vatandaşlar için kampanyaları ve nakit destekleri devam ediyor. 2022 yılında emekliye ikramiye verilip verilmeyeceği sorusunun yanıtı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. 


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR