BÜYÜK ŞOK! Muazzez Abacı Hastalığı Nedir? Alzheimer Mı Oldu? Muazzez Abacı Son Sağlık Durumu Nasıl?

BÜYÜK ŞOK! Muazzez Abacı Hastalığı Nedir? Alzheimer Mı Oldu? Muazzez Abacı Son Sağlık Durumu Nasıl?
YAYIN TARİHİ: 7.03.2022 10:27:00

Muazzez Abacı hastalığı nedir, Alzheimer mı oldu? Türk Sanat Müziğinin önemli ve usta ismi Muazzez Abacı'dan kötü haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Muazzez Abacı’nın sağlık haline dair son verileri sosyal medya hesabından paylaşırken, ünlü sanatçıya Alzheimer başlangıcı teşhisi konulduğunu öne sürdü. Haberler kısa sürede internette de yayılırken usta sanatçı sağlık haline dair açıklama gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldı. Peki Muazzez Abacı son sağlık durumu nasıl?

Muazzez Abacı hastalığı nedir, Alzheimer mı oldu? Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Muazzez Abacı’nın sağlık durumu merak hususu oldu. 

MUAZZEZ ABACI HASTALIĞI NEDİR? ALZHEİMER MI OLDU? 

Sanat dünyasından verilen üzücü haberler niçiniyle felaket tellalı olarak tanınan Onur Akay, sosyal medya hesabından “Türk sanat müziğinin yaşam sürdüren efsanesi Muazzez Abacı’ya Alzheimer başlangıcı teşhisi hususldu. Amerika’da olan sanatçımızın bu mühim rahatsızlığını bana söylediler. Çok çok üzüldüm. Benim en sevdiğim büyük sanatçımıza acil şifalar diliyorum” açıklamasını yapmıştı. Onur Akay’ın bu iddiası ardından bir çok haber sitesi de Muazzez Abacı’nın sıhhat halini haberlere taşımıştı. Usta sanatçıdan husus ile ilgili mühim açıklamalar geldi.

MUAZZEZ ABACI SON SAĞLIK DURUMU NASIL?


Muazzez Abacı sağlık haline dair yaptığı bildirimde “Bu insanları niçin alıyorsunuz aranıza, eski şarkıcılar şimdi gazeteci mi oldu? Bu sizin mesleğinize saygısızlık değil mi? Medya’daki yozlaşmanın niçinlerinden ve belki de başlıcalarından biri bu ehli olmayan insanların sizin mesleğinize resmen sızmalarıdır."dedi.

ALZHEİMER NEDİR?


Alzheimer, süregelen görülen bir demans türü olup beyin hücrelerinin yok olmasına neden olan ilerleyici bir nörolojik hastalıktır. Düşünce, hafıza ve davranış işlevlerinde azalmaya sebep olan bu hastalıkta bulgular yaşla eş güdümlü yavaş yavaş meydana çıkar. Hastalığın ileri evrelere gelmesi seneler sürebilir. İlerleyici bir hastalık olması niçiniyle Alzheimer'da erken bulgular genelde son yaşanan olayların unutulması şeklinde görülürken birkaç sene içinde bireyler günlük etkinliklerini tek başlarına gerçekleştirmekte zorlanacak duruma gelebilirler. Sosyal beceriler, davranışlar ve mantıklı düşünme yeteneği de zaman içinde olumsuz etkilenir. İleri evre Alzheimer hastaları fazlalıkla bir kişiyle karşılıklı olarak sohbet edebilme becerisini kaybeder, kendilerine yöneltilen suallere ve çevrelerinde ilerleyen olaylara cevap vermekte güçlük çekmeye başlar.

Hastalık fazlalıkla 65 yaş ve üzerindeki bireyleri etkilese de daha genç başlangıçlı örneklerine de sık sık rastlanması sebebiyle bir yaşlılık devresi hastalığı olarak nitelendirilemez.


KAYNAK: magazinkolik

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR