Bugün Isparta-Konya Kar Tatili! Isparta-Konya Yarın 11 Mart Cuma Okullar Tatil Mi? MEB-Valilik...

Bugün Isparta-Konya Kar Tatili! Isparta-Konya Yarın 11 Mart Cuma Okullar Tatil Mi? MEB-Valilik...
YAYIN TARİHİ: 10.03.2022 14:42:00

​Peş peşe kar tatili haberleri geldi. bu akşam itibari ile yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının başlamasıyla binlerce öğrenci, " 11 Mart 2022 Isparta ve Konya'da okullar yarın tatil mi' Sorusuna cevap aramaya başladı. Her kar yağışının sonrasında bulunduğu gibi gözler yine Valilik'te... Peki, 11 Mart 2022 Isparta, Konya Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı? 11 Mart Ayı Cuma yarın Isparta, Konya'de okullar tatil mi?

Isparta-Konya yarın 11 Mart Cuma kar tatili var mı? Isparta-Konya'da kar yağışı yine kendini göstermeye başladı. Türkiye'nin her tarafından kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Bu anlamda vatandaşlar kar tatili olup olmadığını MEB ve Valilik hesapları üzerinden takip ediyor. Peki, Isparta ve Konya'da okullar yarın tatil mi? Isparta ve Konya Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı?

ISPARTA-KONYA YARIN 11 MART CUMA OKULLAR TATİL Mİ? BUGÜN ISPARTA-KONYA KAR TATİLİ! MEB-VALİLİK...

Isparta ve Konya'de kar tatili gelir gelmez haberimizde yer alacak. 

KONYA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ISPARTA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ


KONYA HAVA DURUMU METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Çok bulutlu, Aralıklı kar yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Kar yağışlarının akşam saatlerinde Konya şehir merkezi ve Konya'nın güneybatı kesimleri ile gece saatlerinde ise Karaman, Niğde ve Aksaray çevrelerinin mahalli olarak güçlü ve yoğun olması bekleniyor. Bölge çapında buzlanma ve don vakası bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 1 ila 5 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Çoğunlukla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yer yer güçlüce eseceği ön görü ediliyor.

UYARILAR

Konya Çevrelerinde Kuvvetli ve Yer Yer Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor! Yapılan son değerlendirmelere göre; Konya'da Cuma günü sabah saatlerine kadar Aralıklarla güçlü (10-20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları beklenmektedir. Kar yağışlarının bilhassa Konya merkez ile güney ve batı ilçelerinde etkili olacağından başta Konya Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

KAR TATİLİ OLAN İLLER 


BALIKESİR

Balıkesir'de etkili olması beklenilen kar yağışı nedeniyle Balıkesir Valiliğince 7 ilçede okullar tatil edildi.

Balıkesir Valiliğinden oluşturulan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Perşembe günü Balıkesir'in kuzey ilçelerinde güçlü kar yağışı, yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı beklendiğinden, yol şartları da göz önüne alınarak olumsuz hava koşulları nedeniyle; 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren 2 gün vakit ile Balya, Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas, Marmara ve Susurluk ilçelerimizde; Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bütün resmi ve özel esas eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, detaylı kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okul destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Müftülüğü bağlı Kur'an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine, Ara verilmesine, Engelli ve hamile kamu personelinin aynı tarihlerde idari izinli sayılmasına, karar verilmiştir" denildi.



KARS

Kars Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle yarın amacıyla il çapında bütün okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, "Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz çapında eğitim-öğretime 10 Mart 2022 Perşembe günü 1 gün vakit ile ara verilmiştir. Ayrıca; malul, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaklardır" denildi.

BAYBURT

BAYBURT'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın amacıyla eğitime ara verildi.

Kentte yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar, bugün öğleden sonra ve yarın amacıyla tatil edildi. Hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılırken, Bayburt Valiliği'nden oluşturulan açıklamada, "İlimiz çapında etkili olan güçlü kar yağışının sebep olabileceği muhesas olumsuzlukları engellemek ve eğitim öğretim faaliyetlerinin itimat amacıyla da sürdürülebilmesi adına oluşturulan değerlendirmeler neticesinde; 09 Mart 2022 Çarşamba öğleden sonra, 10 Mart 2022 perşembe tam gün olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel bütün kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir. Belirtilen tarihlerde kamu kurum ve kuruluşlarında vazifeli engelli ve hamile kamu personeli de bu kapsamda idari izinli sayılacaktır" denildi.

 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR