Bomba Patladı! Ak Parti Açıkladı! Asgari Ücret Maaş Zammı 4 Bin 950 TL Oldu! İşveren Şoke Oldu

Bomba Patladı! Ak Parti Açıkladı! Asgari Ücret Maaş Zammı 4 Bin 950 TL Oldu! İşveren Şoke Oldu
YAYIN TARİHİ: 6.12.2021 09:54:00

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği 2022 yılı asgari ücret maaş zammı için kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Bu anlamda basına pek yansımayan bir şey yaşandı. AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı müjde diyerek belediyenin yeni asgari ücretini açıkladı!

Bomba Patladı! Ak Parti Açıkladı! Asgari Ücret Maaş Zammı 4 Bin 950 TL Oldu! İşveren Şoke Oldu. 7 milyon asgari ücretli çalışan için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar ay sonunu getirmekte zorlanırken 2022 yılı Ocak ayı açıklanacak zam miktarlarına kilitlenmiş durumdalar. Çalışanlar hükümetten yüksek bir zam seviyesi almayı isterken husus ile ilgili yeni kulis haberleri de basına sızdırılıyor. Son yapılan haberler sonrasında asgari ücret için 3.850 TL zam oranı ortaya atılırken, 4.000 TL'de dillendirilmeye başlanmıştı. Bu söylentileri güçlendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. 




BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASGARİ ÜCRETİ 4 BİN 950 TL...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile "Birazdan çalışma arkadaşlarıma bir müjde vereceğim..." diyerek büyük heyecan yaratmıştı. Başkan Aktaş daha sonra yapmış olduğu paylaşımında ise "Çalışma arkadaşlarımız bizim için çok kıymetli…  Türkiye'deki en iyi toplu iş sözleşmelerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

36 ay süre ile geçerli olacak BİNTED iştirakimiz bünyesindeki 5200 personelimizi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, eşit işe eşit ücretin sağlanması için seyyanen artışlar ve ücret eşitleme uygulaması yapıldı. Sosyal haklarda da iyileştirmelerimiz var.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan en düşük ücretli personelimizin maaşı Mart - Eylül dönemi için 4950 TL olurken, bu rakam 15 Eylül'den sonra ise 5 bin 117 TL'ye çıkacak.

Türkiye'deki en iyi toplu sözleşmelerden biri oldu. Bursa'da ise tüm belediyeler arasında en yüksek maaşlı sözleşmeyi hayata geçirdik.Toplu iş sözleşmesine ilişkin fark ödemelerinin ise kısa sürede çalışanların banka hesaplarına ödenmesi ile ilgili çalışmaları derhal başlattık.

Çalışanlarımızın enflasyon karşısında ezdirilmemesi amacıyla 6'şar aylık dönemler halinde enflasyon oranında ücret artışlarının yanı sıra son dönemde ise enflasyon oranı +1 puan ücret artışı uygulanacak. Sözleşme ile en düşük ücretli gruba yıllık ortalama % 21,3,


yılın sonunda da %62 oranında ücret artışı sağlanmış olacak. İkramiyelerde de önemli bir iyileştirme yapmış olduk. İlk dönemde yıllık 10 günden 60 güne çıkarılan ikramiyeler, son dönemde ise 85 gün üzerinden ödenecek. Hayırlı olsun…" diyerek asgari ücreti 4 bin 950 TL ödeyeceklerini açıkladı. 






2022 ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI BAYRAM ETTİRDİ!

Açıklanan rakam ve başkan doğrultusundan oluşturulan "enflasyon vurgusu" büyük heyecan yaratırken söz hususu açıklama sabah yansıtmış olduğumuz 4 bin liralık kulis haberini de destekledi. 2022 asgari ücret zam seviyesi amacıyla asgari ücret teşhis komisyonu doğrultusundan net açıklamanın Aralık ayının son haftasına kadar yapılması bekleniyor.



AK PARTİ KULİSLERİNDE ASGARİ ÜCRET BELLİ 

AK Parti kulislerinde en yüksek asgari ücretin masaya geldiği belirtildi. Bu anlamda vatandaşların içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak için kallavi bir zam yapılacağı belirtildi. Başkan Erdoğan'da  Çalışma Bakanlığı'na da bu yönde talimat verdi. Bu rakamın 4 bin TL'nin üstüne nasıl çıkarılacağı da merak uyandırıyor.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR