Aşı Sırası Ne Zaman Gelecek Diye Beklerken İstanbul’da 250 Bin Kişi Sırası Geldiği Halde Aşı Olmadı

Aşı Sırası Ne Zaman Gelecek Diye Beklerken İstanbul’da 250 Bin Kişi Sırası Geldiği Halde Aşı Olmadı
YAYIN TARİHİ: 13.04.2021 11:38:00

Korona virüs vakalarının 10 kat arttığı İstanbul’da 250 bin kişinin aşı olmadığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Aşının hastalık yapması mümkün değil, lütfen bu musibetten kurtulmak için aşı olalım" dedi. 

Koronavirüs aşılamasında uygulanan toplam doz sayısı 18 milyonu geçti. İlk doz aşılarını olanlar 11 milyona ulaşmak üzere. 

İlk doz sonrası koronavirüse yakalananlara ikinci doz aşı uygulanmıyor. 6 ay sonra aşılama ilk dozdan başlıyor. 

"AŞININ HASTALIK YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL"

İlk doz aşıyı yaptırdıktan sonra hastalığa yakalananlarda "aşı hasta yaptı" düşüncesisin hakim olmasına dair açıklamada bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın "Aşıyı yapıyorsunuz, yapınca bir hafta sonra psikolojik olarak koruma kalkanınızı kaldırıyorsunuz. Virüse bağlı hasta olunca 'aşıya mı bağlı acaba?' gibi bir soru... Aşının hastalık yapması asla mümkün değil" diye konuştu.

SIRALARI GELDİĞİ HALDE AŞI OLMADILAR



İstanbul'da aşı sırası gelen 250 bin kişi henüz aşısını olmadı. Hastalığa karşı antikor üretmenin en önemli yolu koronavirüs aşısıyken, Kemalettin Aydın aşıya uyumla ilgili ise şu ifadelere yer verdi:

"Yüzde 75'ler civarında bir uyum var. Gönül isterdi ki yüzde 100'ler olsun. Çünkü aşı da bazen yüzde 100 korumuyor. Lütfen aile hekimimizle, hastanemizle bu aşıya uyumu yüzde 100'e taşıyalım ki toplumsal immunizasyona erken ulaşalım. Bu musibetten kurtulalım."

EN BÜYÜK SİLAHIMIZ AŞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vatandaşlara aşı olmaktan çekinmemeleri gerektiğini söyleyerek, "Tespit edilen vakaların %85'ini çeşitli varyantlar oluşturuyor. Bütün veriler bulaşmanın daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bulaşma hızını azaltmak için tedbirler belli. Aşı ise en büyük silahımız. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaktan çekinmemeli" ifadelerine yer verdi.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR