ASHB'den müjdeli haber! Her ayın 17'sinde direkt alabilirsiniz! Bir kereye mahsus hemen ödeniyor!

ASHB'den müjdeli haber! Her ayın 17'sinde direkt alabilirsiniz! Bir kereye mahsus hemen ödeniyor!
YAYIN TARİHİ: 3.12.2021 19:26:00

Doğum yapan her sigortalı anneye emzirme ödeneği devlet tarafından veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) detayları vatandaşlarla paylaştı.

Bir kereye mahsus hemen ödeniyor! ASHB'den müjdeli haber! Her ayın 17'sinde direkt alabilirsiniz! Her sigortalı anneye canlı doğum gerçekleştikten sonra emzirme parası yatırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emzirme ödeneği ile ilgili detayları bebek bekleyen kişilerle paylaşıldı. 4A ve 4B'den sigortalı olanlar emzirme ödeneğine başvurmak için SGK'ya yazılı dilekçe vererek ödemesini alabilir.



ÖDEME ÜCRETİ NE KADAR?

Emzirme ödeneği 2019, 2020 ve 2021 ödeme tutarları aşağıdaki gibidir:


2019 yılı 180 TL,

2020 yılı 202 TL,

2021 yılı 232 TL.

NEREYE BAŞVURULUR?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) resmi internet sitesinde açıklanan bilgiye göre, emzirme ödeneği alacak olan bebek sahibi vatandaşların talep dilekçesi vermesi gerekiyor.




KİMLERE VERİLİR?

Emzirme ödeneğini alabilecek kişiler şunlardır:

- Sigortalı kadına, 

- Sigortalı erkeğin eşi sigortalı değilse o kişiye,

- Kamu görevlilerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince kendi kurumları ödeme yapmaktadır. Bu nedenle ekstra ödeme yapılmaz.

EMZİRME ÖDENEĞİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

-Hizmet akdine tabi (4/a lı) çalışan sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,

-Kendi adına ve hesabına (4/b li) çalışan sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması,

-Doğumun canlı gerçekleşmiş olması şarttır.



 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR