9 Ay Boyunca İş Bulana Kadar SGK (SSK) Sigortası! 4.250 TL Aylık Maaş Alma Şansı! İşte Başvuru Şartı

9 Ay Boyunca İş Bulana Kadar SGK (SSK) Sigortası! 4.250 TL Aylık Maaş Alma Şansı! İşte Başvuru Şartı
YAYIN TARİHİ: 8.03.2022 13:13:00

Tüm dünyada yaşanan Covid 19 salgını nedeniyle işsizlik oranı oldukça arttı. Bu olumsuzluğa karşı devletin aldığı bazı önlemler bulunmaktadır. Bunlardan biri iş bulma sürecinde olan vatandaşların yararlanacağı iş bulana kadar geçen 9 ay içinde alınacak maddi destektir. İş bulana kadar işsiz vatandaşlara 4250 TL değerinde destek sağlanmaktadır.

Kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı ve ücretsiz izindeki çalışanlara bu destek verilmektedir. İş bulana kadar 9 ay SGK (SSK) sigortası yapılmaktadır. Ayrıca İŞKUR TYP programı dahilinde ücretsiz mesleki eğitim ve kurslar verilmektedir. SGK tarafından ödenecek işsizlik maaşı yeni yılla birlikte güncellenmişti. İşte işsizlik maaşı için son konuşulan rakamlara dair ayrıntıların tamamı!

İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu?


Pandemi nedeni ile artan işsizlik ve iş bulma sürecinin uzaması vatandaşı olumsuz etkilemektedir. Ayrıca enflasyona bağlı olarak her sene asgari ücret yeniden düzenlenmektedir. Bu düzenlemeler ve gelişmeler sonucunda işsizlik maaşı, iş bulana kadar geçen sürede verilen destek ve ücretsiz izne çıkartılan işçilerin maaşı 4250 TL olmuştur.
Buna ayrıca kısa çalışma ödeneği de denmektedir. Bu ödemeler brüt asgari ücret miktarına göre belirlenmekte olup iş bulana kadar geçen 9 ay boyunca (haberlerim) yatırılmaktadır. Faydalanmak isteyen adayların TYP programı kapsamında başvuru yapması gerekmektedir. Burada işsizlik maaşı almak için gerekli koşulların oluşuyor olmasına dikkat etmek şarttır.

TYP Personel Alımı Şartları


Yukarıda sayılan grupların ödenekten faydalanmak için İŞKUR’a başvurması gereklidir. Başvuru Alo 170 hattı üzerinden ya da onlinedan yapılacaktır. Alımlar belirli üç ölçüte göre yapılacaktır. Bu ölçütler; noter kurası, liste ve %80 noter kurası ve %20 liste şeklinde belirlenmiştir. Bu da başvuruda bulunanların şans yüzdesinin fazla olması anlamına gelir.
İşsizlik maaşından faydalanan ve 9 aylık iş bulma sürecinde destek alan adaylar TYP programı kapsamında iş bulabileceklerdir. Kuruma kayıtlı işsizler, 18 yaşını tamamlamış olmalıdırlar. Ayrıca emekli aylığı alanlar, öğrenciler ve asgari ücretin 1.5 katını aşan gelirliler bu programdan faydalanamazlar.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR